Την ομάδα κρούσης που θα «τρέξει» την προεκλογική μάχη για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου έχει συγκροτήσει ο Αλέξης Τσίπρας. Το στρατηγείο του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην Κουμουνδούρου όπου σε καθημερινή βάση συνεδριάζει πλέον το νέο πολιτικό επιτελείο που απαρτίζεται από συνολικά επτά πρόσωπα.

Στο επταμελές άτυπο όργανο συμμετέχουν εκτός από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τον γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη και οι Ευκλείδης Τσακαλώτος υπουργός Οικονομικών, Αλέξης Χαρίτσης υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Παππάς υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Έφη Αχτσιόγλου υπουργός Εργασίας και Δημήτρης Τζανακόπουλος κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας.

Το εν λόγω επιτελείο σύμφωνα με πληροφορίες έχει την συνολική ευθύνη για την προεκλογική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο πολιτικού σχεδιασμού, στρατηγικής, επικοινωνίας, οργάνωσης και κεντρικής γραμμής. Ως εκ τούτου όλος ο σχεδιασμός θα περνάει μέσα από την συγκεκριμένη ομάδα που θα δίνει και τον τόνο για την στάση του κόμματος απέναντι στην Νέα Δημοκρατία. Όποτε κρίνεται αναγκαίο στην κεντρική πολιτική ομάδα θα συμμετέχουν και μέλη της Γέφυρας και της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Σημειωτέον ότι ενεργό ρόλο στον προεκλογικό αγώνα έχει και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ η οποία έχει χωριστεί σε επιτροπές με συγκεκριμένους τομείς ευθύνης όπως επίσης και το 27 μελές συντονιστικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που συγκροτήθηκε για τις ευρωεκλογές και διατηρείται.

Ως γνωστόν την ευθύνη του προγράμματος, ο βασικός κορμός του οποίου είναι σχεδόν έτοιμος, έχουν αναλάβει οι Γιάννης Δραγασάκης αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Ευκλείδης Τσακαλώτος υπουργός Οικονομικών και Αλέξης Χαρίτσης υπουργός Εσωτερικών. Εκ παραλλήλου έχει οριστεί επιτροπή ψηφοδελτίων στην οποία συμμετέχουν πέραν του προέδρου του κόμματος και του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, οι Αλέκος Φλαμπουράρης υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Βίτσας υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και οι Θοδωρής Δρίτσας, Αντώνης Κοτσακάς και Έφη Καλαμαρά. Στην συγκεκριμένη επιτροπή θα προστεθούν και στελέχη από την προοδευτική συμμαχία καθώς ειλημμένη πολιτικά απόφαση είναι ο εμπλουτισμός των ψηφοδελτίων με πρόσωπα που προέρχονται από την ευρύτερη κεντροαριστερά.