«Ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται ένα Μεσαίωνα», ανέφερε η αναπλ. υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, κάνοντας λόγο για ανασφάλιστες οικογένειες και περικοπή συντάξεων στην περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία επικρατήσει στις επικείμενες Εθνικές Εκλογές, τονίζοντας πως επί ΣΥΡΙΖΑ από τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής «ωφελούνται 3 εκατ. συμπολίτες μας».

«Εάν το κοινωνικό κράτος, όπως επαγγέλλεται ο κ. Μητσοτάκης, γίνει ιδιωτικό, χαθήκαμε όλοι μας -και τα μεσαία στρώματα- γιατί ξαφνικά θα βρεθούν ανασφάλιστες οι οικογένειες σε επίπεδο υγείας», τόνισε η κ.Φωτίου, σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο FM.

«Συγχρόνως», πρόσθεσε, «θα κοπεί η σύνταξη του πατέρα τους την άλλη μέρα, γιατί η νέα γενιά πληρώνει τις παλιές συντάξεις, δηλαδή εμείς πληρώνουμε τις συντάξεις των μπαμπάδων μας και αν αυτές πάνε και «μετακομίσουν» σε ιδιωτικά ταμεία, τότε αυτόματα χάνεται η επικουρική σύνταξη και αυτόματα μειώνονται οι συντάξεις».

«Θα δούμε λοιπόν τα νοσοκομεία να διοικούνται και από ιδιώτες; Αυτό θέλουμε αντί να τα κάνουμε καλά; Να καταργηθεί το πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας, τα ΤΟΜΥ;

«Όπως βρήκαμε εμείς 2,5 εκατ. ανασφάλιστους να μην έχουν κανένα αποκούμπι, αυτό θέλουμε ακριβώς;», διερωτήθηκε.

Αναφορικά με τη ερμηνεία δηλώσεών της στην ΕΡΤ ότι «στην πραγματικότητα κυβερνάμε εννιά μήνες και συγκεκριμένα μετά την έξοδο από τα μνημόνια», η κ. Φωτίου έκανε λόγο για «μεγάλη σκόνη», «προπαγάνδα» και «γελοιότητες» και εξήγησε:

«Αν ακούσετε όλη τη συνέντευξη θα συμφωνήσετε ότι προφανώς εννοώ ότι τους τελευταίους εννιά μήνες εκτός μνημονίων κυβερνάμε με δικό μας πρόγραμμα.

«Βρίσκομαι στην κυβέρνηση από τον Ιανουάριο του 2015 -τεσσεράμισι χρόνια- κι επειδή εμείς ήμασταν στην κυβέρνηση, επειδή εμείς κυβερνούσαμε, καταφέραμε να μην κοπεί ούτε ένα επίδομα από τους ανάπηρους και τα παιδιά, γιατί θεωρούμε τα επιδόματα όρους ισοδυναμίας για τη συμμετοχή στη ζωή. Ρωτάω πάντα τον κ. Μητσοτάκη αν θα τα κόψει και δεν απαντά».

Προχωρώντας σε έναν μίνι απολογισμό της θητείας της η κα Φωτίου μίλησε για υποχώρηση της φτώχειας στα προ κρίσης επίπεδα, για διεύρυνση της κοινωνικής προστασίας υπέρ των μεσαίων στρωμάτων, για αύξηση επιδομάτων και ένταξη αναπήρων στο Δημόσιο με 15% νέων θέσεων.

«Από τα μέτρα αυτά», είπε, «ωφελούνται σήμερα 3 εκατ. συμπολίτες μας με ένα διαφανές ψηφιακό σύστημα, έναν κεντρικό φορέα που τα πήρε όλα και τα διαχειρίζεται -τον ΟΠΕΚΑ- χωρίς πελατειακές σχέσεις και διαφθορά.

Όσον αφορά τον σχεδιασμό εν όψει των εθνικών εκλογών, η κα Φωτίου έκανε λόγο για «ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία, που θα απευθύνεται στους νέους, στα μεσαία στρώματα, στις οικογένειες με παιδιά, θα αναφέρεται στους εργαζόμενους και θα τους προτείνει πράγματι ένα καλύτερο μέλλον, ορατό με νούμερα», το οποίο θα παρουσιαστεί τις επόμενες μέρες.