Για «πολιτικά και όχι προσωπικά κριτήρια» στην περίπτωση της πρότασης για μη εκλόγιμη θέση στον Ευάγγελο Βενιζέλο, έκανε λόγο στην ομιλία της στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του και του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, η Φώφη Γεννηματά. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ανοίγουμε διάπλατα την πόρτα για να συμπαραταχτούν, να ενώσουν την δύναμή τους με το Κίνημα Αλλαγής. Αυτό σηματοδοτούμε με τις επιλογές μας. Η επιλογή μου για το ψηφοδέλτιο υπηρετεί αυτό το στόχο. Έχει ξεκάθαρα πολιτικά και όχι προσωπικά κριτήρια. Θα κριθεί από τους πολίτες. Η ρήξη και η σύγκρουση δεν ήταν, δεν είναι ποτέ δική μου επιλογή. Έχω όμως και έχουμε την ευθύνη δύσκολων αλλά αναγκαίων αποφάσεων. Σας θέλω όλους και πάντα και τώρα δίπλα στην πρώτη γραμμή της μάχης για να πάμε μπροστά με βάση το πολιτικό και εκλογικό μας σχέδιο. Η εσωστρέφεια ρίχνει νερό στο μύλο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ».

Εκτιμώντας το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε «είμαστε ενισχυμένοι, τρίτο κόμμα και με νέα πολιτικά δεδομένα που επιτρέπουν άλμα. Ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα, ηττήθηκε, αποδοκιμάστηκε, φεύγει. Αφήνει βαριά κληρονομιά με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε και τις υποχωρήσεις που έκανε στους δανειστές, την καθήλωση της οικονομίας, τους εξοντωτικούς φόρους, την φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, την εγκατάλειψη της νέας γενιάς. Φεύγει έχοντας τραυματίσει βαριά την αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος με τα φαινόμενα καθεστωτισμού, παρακμής και εκφυλισμού, που ο ίδιος προκάλεσε.  Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την προοδευτική παράταξη και γι’ αυτό στις εκλογές πρέπει να ηττηθεί οριστικά! Να τελειώνουμε με τις απομιμήσεις και να απελευθερωθούν οι προοδευτικοί πολίτες που αναζητούν την ελπίδα. Με αυτούς τους πολίτες, αλλά και με όσους επέλεξαν άλλους δρόμους κάτω από τις αντίξοες συνθήκες των ευρωεκλογών, έχουμε από σήμερα ανοιχτό διάλογο».

Η Φώφη Γεννηματά επισήμανε ακόμα πως «Η Ελλάδα χρειάζεται μια σύγχρονη ισχυρή Σοσιαλδημοκρατική Παράταξη, δυνατό αντίβαρο στη συντηρητική παράταξη, της Νέας Δημοκρατίας που θα υπερασπιστεί τα δημόσια αγαθά, το κοινωνικό κράτος, τα δικαιώματα των εργαζομένων, τον εθνικό πλούτο, τις ίσες ευκαιρίες για τους νέους μας».

Κάλεσε τον λαό, να δώσει στο Κίνημα Αλλαγής: «Εντολή που θα αποτρέπει την κυριαρχία  της ΝΔ και παράλληλα θα αποδυναμώσει σημαντικά  περαιτέρω και καθοριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ».  Τα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με την Φώφη Γεννηματά, θα αποφασιστούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, «με πολλά νέα, αλλά και έμπειρα στελέχη που θα δουλέψουν στην πρώτη γραμμή».