Αποφεύγεται, τυουλάχιστον προς το παρόν, η κυβερνητική κρίση στην Ιταλία, καθώς οι δύο αντιπρόεδροι της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο και Ματέο Σαλβίνι φαίνεται πως κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία για να εργαστούν «μαζί προς όφελος της πολιτικής σταθερότητας», όπως δήλωσε ο Ντι Μάιο.

«Τηλεφώνησα στον Σαλβίνι σήμερα το πρωί και ο ένας άκουσε τον άλλον. Καταλήξαμε σε μια λύση κοινής λογικής», είπε ο Ντι Μάιο στους δημοσιογράφους στη Ρώμη.

Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε απείλησε με παραίτηση, αν οι δύο πλευρές συνεχίσουν την αντιπαράθεσή τους.

Οι σχέσεις μεταξύ της Λέγκα και του Κινήματος των 5 Αστέρων επιδεινώθηκαν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου.

Η αντιμεταναστευτική Λέγκα βγήκε νικήτρια με το 34,3% των ψήφων, αφήνοντας πίσω τον κυβερνητικό της εταίρο και τροφοδοτώντας τις φήμες ότι μπορεί και τινάξει στον αέρα την κυβέρνηση συνασπισμού και να προκαλέσει πρόωρες εκλογές για να κυβερνήσει αυτοδύναμη.

Ο κυβερνητικές αναταράξεις έχουν εκτινάξει το spead του ιταλικού ομολόγου, τη στιγμή μάλιστα που η Κομισιόν φέρεται να είναι έτοιμη να επιβάλει κυρώσεις στη Ρώμη για την παραβίαση των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ.