Την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση για την 1/1/2020, προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση. 

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, θα έρθει σε μορφή τροπολογίας την τελευταία ημέρα πριν την διάλυση της Βουλής. 

Κάλεσε ακόμα την αντιπολίτευση, που έχει δηλώσει την διαφωνία της με την συνέχεια του νομοθετικού έργου, να έρθει στην Βουλή ώστε να την ψηφίσει.

«Είναι ένα θέμα που το έχουμε κερδίσει. Συζητήθηκε και κατατέθηκε στο EWG το γνωρίζουν οι εταίροι και είναι συμφωνημένο» απάντησε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση για το αν το πακέτο «θετικών μέτρων» που εξήγγειλε πριν από τις Ευρωεκλογές έχει τεθεί επί τάπητος με τους Θεσμούς. «Είναι κάτι που προδιαγράφεται από τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας. Όπως καταφέραμε να μην εφαρμόσουμε τη μείωση των συντάξεων έτσι και για το 2020 όλες οι ασφαλείς προβλέψεις δικαιολογούν τη μη εφαρμογή της μείωσης του αφορολόγητου» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Τις τελευταίες ημέρες πριν την κάλπη των Ευρωεκλογών βγήκα και είπα στον ελληνικό λαό ότι τα μέτρα που εφαρμόζουμε με ασφάλεια και η ψήφος νομιμοποιεί ή ανοίγει συζήτηση για αυτά τα μέτρα. Γιατί όταν η αντιπολίτευση τα αμφισβητεί και παίρνει τη διαφορά που πήρε, τότε είναι προφανές ότι ανοίγει η όρεξη στους ακραίους συντηρητικούς κύκλους των Βρυξελλών για λιτότητα. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι η εφαρμογή ή η αμφισβήτηση των μέτρων κρίνεται από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου» κατέληξε ο πρωθυπουργός.