Τί είπε στην ομιλία της η Φώφη Γεννηματά

Η ίδια η κυρία Γεννηματά, ανοίγοντας τη συνεδρίαση δήλωσε πως συμμερίζεται την αγωνία αλλά και την ανησυχία των στελεχών για την πορεία του κόμματος στις εκλογές, δηλώνοντας τη βεβαιότητά της πως το κόμμα θα είναι πολύ πιο ισχυρό στις κάλπες από τη δύναμη που κατέγραψε στις ευρωεκλογές. Η κυρία Γεννηματά απάντησε στον Ευάγγελο Βενιζέλο χωρίς πάντως να αναφέρεται ονομαστικά σε αυτόν, δηλώνοντας ότι “η επιλογή μου για το ψηφοδέλτιο έχει “ξεκάθαρα πολιτικά και όχι προσωπικά κριτήρια. Θα κριθεί από τους πολίτες”, δηλώνοντας ταυτόχρονα πως η ρήξη και η σύγκρουση δεν ήταν δική της πολιτική επιλογή.

Στην ουσία η κυρία Γεννηματά δήλωσε ότι η πολιτική στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής προβλέπει τον επαναπατρισμό ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν το κόμμα ως το αντίβαρο στη συντήρηση και υπονόησε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι η προσωπικότητα του κ. Βενιζέλου δεν θα μπορούσε να υπηρετήσει αυτή την στρατηγική. “Θα υπερετήσω με νύχια και με δόντια αυτή τη στρατηγική” δήλωσε η κ. Γεννηματά, αναλαμβάνοντας επίσης και το ρίσκο της επιλογής, αφού τόσο η ίδια όσο και τα στελέχη που την άκουσαν και τοποθετήθηκαν αργότερα, δήλωσαν πως θα κριθεί για αυτή την επιλογή.

Κωνσταντινόπουλος: Η ΝΔ θέλει να μας πάρει τους οπαδούς, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μας πάρει το σπίτι

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου που ζήτησε από την Πρόεδρο του Κινήματος να εκφράσει καθαρά το τί προτίθεται να κάνει το κόμμα σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη δεν καταφέρει να εκλεγεί αυτοδύναμη στις επόμενες εκλογές, ενώ ζήτησε να υπάρξει καθαρή σχέση τόσο στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, όσο και στο θέμα της αλλαγής του εκλογικού Νόμου. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος επεσήμανε ότι το ΚΙΝΑΛ έχει ένα υπαρξιακό ζήτημα να αντιμετωπίσει: «Η ΝΔ θέλει να μας πάρει τον κόσμο και ο ΣΥΡΙΖΑ να μας πάρει το σπίτι». «Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί πρέπει να υπάρξει στιβαρή και σοβαρή αντιμετώπιση από το ΚΙΝΑΛ για μια σειρά από κορυφαία ζητήματα».

Γρηγοράκος: Θέμα ηγεσία σε περίπτωση κακού αποτελέσματος

Ο κ. Γρηγοράκης δήλωσε χθες (ΣΚΑΙ) ότι σε περίπτωση κακού αποτελέσματος θα τεθεί θέμα ηγεσίας, ενώ στη συνεδρίαση της ΚΟ και του Πολιτικού Συμβουλίου επανέλαβε πως ο κ. Βενιζέλος αποτελεί κεφάλαιο για την παράταξη, δηλώνοντας πως έγινε λάθος διαχείριση από την πλευρά της κ. Γεννηματά. Από την πλευρά του κ. Κρεμαστινός δήλωσε ότι ο κ. Βενιζέλος θα έπρεπε να είχε κατέβει με σταυρό στην Α΄Θεσσαλονίκης, ενώ εκτίμησε ότι το θέμα τα καταλαγιάσει τις επόμενες θεωρώντας πως οι ψηφοφόροι του κόμματος θα επιστρέψουν πίσω στο Κίνημα Αλλαγής.

Τί είπαν Μητσοτάκης και Τσίπρας για το Βενιζέλο

Αργά χθες το βράδυ ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως “ο κ. Βενιζέλος έφυγε, η γραμμή Βενιζέλου παρέμεινε”, βλέποντας ότι η κυρία Γεννηματά εξακολουθεί να εξαπολύει σφοδρές επιθέσεις εναντίον του ιδίου και του κόμματός του, παρά το ότι ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε (Action 24) πως η απομάκρυνση Βενιζέλου ανοίγει το δρόμο για μια συνεργασία των δυο κομμάτων. Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε (ΑΝΤ1) ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα αξιοποίησης του κ. Βενιζέλου, ούτε βέβαια συμπερίληψής του στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που άλλωστε παραδέχτηκε και ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να φύγει από την δημοκρατική παράταξη.