Παρά το γεγονός πως νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος έβαλε «φρένο» σε τροπολογίες που θεωρήθηκαν «φωτογραφικές», η «τακτοποίηση εκκρεμοτήτων» συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στην Βουλή λίγες ημέρες πριν αυτή διαλυθεί ενόψει εκλογών. 

Τουλάχιστον 32 μετατάξεις από διάφορους οργανισμούς προς την Βουλή, έχουν αναρτηθεί μόλις τις τελευταίες ώρες στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια, ενώ φαίνεται να προχωρούν και οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και συμβασιούχων σε θέσεις δημοσιογράφων, δικηγόρων και άλλων ειδικοτήτων. Ακόμα, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με τροπολογία του, έφερε ευνοϊκές ρυθμίσεις για κάποιες κατηγορίες ΔΥ.

Συγκεκριμένα, στην τροπολογία της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, καταργείται διάταξη που είχε ψηφιστεί και η οποία απαγόρευε σε αξιολογητές που απείχαν από την διαδικασία αξιολόγησης των υφισταμένων τους, να συμμετέχουν στις διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων. 

Ακόμα, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου προσωπικού καθαριότητας σε υπουργεία, εποπτευόμενους φορείς και ανεξάρτητες αρχές, καθώς και τον φυλάκων αρχαιοτήτων παραείνονται για έξι μήνες από τη λήξη τους.  Παύουν να ισχύουν οι περιορισμοί που ίσχυαν στις προσλήψεις και τις υπηρεσιακές μεταβολές λόγω των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών. Εξαιρείται της αναστολής των υπηρεσιακών μεταβολών  η διαδικασία επιστροφής των πρώην δημοτικών αστυνομικών από σωφρονιστικά καταστήματα για τη στελέχωση της δημοτικής αστυνομίας.

Επίσης, οι αποσπάσεις του προσωπικού που λήγουν στις 28 Ιουνίου 2019 παρατείνονται έως το τέλος του έτους.