Τη δική του εξήγηση αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει από την επίπληξή του σε δημοσιογράφους της ΕΡΤ αναφορικά με τη «13η σύνταξη» θέλησε να δώσει ο Γιάννης Μπαλάφας, καλώντας τους απανταχού δημοσιογράφους να κάνουν σωστή χρήση της ελληνική γλώσσας και των λέξεών της.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπαλάφας κάνει λόγο για «παρεξήγηση», καθώς αυτός δεν έκανε συστάσεις στους δημοσιογράφους, αλλά, απλά, είναι ευαίσθητος σε θέματα χρήσης της ελληνικής γλώσσας και διαμαρτυρήθηκε για τη λάθος χρήση της.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Μπαλάφας φιλοξενήθηκε στον ΑΝΤ1 επιμένοντας πως το μέτρο που ψηφίστηκε δεν είναι επίδομα, αλλά 13η σύνταξη τονίζοντας ότι δεν έγινε σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ.

«Η ελληνική γλώσσα είναι ωραία και όταν αναφέρθηκε η λέξη επίδομα, είπα ότι είναι ένα μόνιμο μόνιμο μέτρο το οποίο καθιερώσαμε. Έχει τη δυνατότητα ο δημοσιογράφος να κρίνει και εγώ να σχολιάσω την μη καλή χρήση της ελληνικής γλώσσας. Άλλο είναι το επίδομα, άλλο η προσωρινή ενίσχυση και άλλο το ψηφισμένο μόνιμο μέτρο».

«Είπα ότι σε μέρες που όλοι και όλες θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι πρέπει να χρησιμοποιούμε την ελληνική γλώσσα με την σωστή της έννοια και τις σωστές λέξεις. Είπα, λοιπόν, ότι όλοι πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί. Έκαναν μια κριτική στο επίδομα που αφορά ένα μέτρο, το οποίο είναι τόσο πολύ καλά ξεκαθαρισμένο. Δεν είπα στους δημοσιογράφους ότι "δεν πρέπει να λέτε". Δεν έχω καμιά διάθεση να πω σε κάποιον πως θα μιλήσει. Επισήμανα ότι δεν το "λέτε σωστά". Είπα ότι τον χαρακτηρισμό επίδομα για την 13η σύνταξη τον χρησιμοποιούν οι αντίπαλοί μας και οπουδήποτε να δουλεύει κανείς δεν πρέπει να το λέει έτσι. Πιστεύω ότι έγινε μια πλήρης παρεξήγηση αυτού που είπα. Σε καμιά περίπτωση δεν ήθελα να επιβάλω σε κάποιον τι θα πει».

Δείτε το βίντεο: