«Για εμένα το αποτέλεσμα δεν ήταν έκπληξη. Είχα εισπράξει εδώ και καιρό ένα ισχυρό αίτημα για πολιτική αλλαγή. Ήταν μία ψήφος εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία για την πρόταση που κομίζει για την ανάπτυξη της χώρας, Κρατάω την πρωτιά στους νέους. Στους ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους. Την επόμενη ημέρα πρέπει να δημιουργήσουμε μία ισχυρή κοινωνική συμμαχία. Με πρώτο στόχο την ανάπτυξη της οικονομίας, που δεν αποκλείει κανένα. Το μήνυμά μου είναι μήνυμα ενότητας και συμπαράταξης. Προς όλους τους πολίτες. Για εμένα είναι απαραίτητο να ενώσουμε δυνάμεις», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχολιάζοντας την έκθεση της Κομισιόν, υπογράμμισε αρχικά την τεράστια ολιγωρία στις μεταρρυθμίσεις, προσθέτοντας ότι αυτή η επισήμανση γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση, ενώ, ακόμα, ανέφερε ότι η ΝΔ έρχεται με ατζέντα αύξησης των ρυθμών ανάπτυξης και από αυτή δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

«Η αποδοχή της νίκης μας από τις αγορές ήταν εξαιρετικά θετική. Η ψήφος εμπιστοσύνης σε μία μεταρρυθμιστική κυβέρνηση θα μας δώσει περισσότερη ελευθερία. Για να πετύχουμε στόχους, υλοποιώντας το πρόγραμμά μας. Ο λαός δε θα πληρώσει τα σπασμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα μέτρα που ψηφίζονται με υστεροβουλία, όπως η κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, να επανέλθουν από την πίσω πόρτα», τόνισε, ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι, ως επόμενη κυβέρνηση, η ΝΔ δεν πρόκειται να αναστείλει την εφαρμογή κανενός θετικού μέτρου.

«Δεν πάμε στη Βουλή γιατί αυτό που γίνεται είναι πρωτοφανές. Ο κ. Τσίπρας είπε, μετά τις ευρωεκλογές, ότι θα προκηρύξει εκλογές. Το κάνει γιατί έχει χάσει την πολιτική νομιμοποίηση. Υπάρχει όργιο τακτοποιήσεων και προεκλογικών ρουσφετιών. Δε νομιμοποιούμε τη λειτουργία της Βουλής αυτήν την εβδομάδα. Εμείς έχουμε καθαρά δηλώσει ότι δε θέλουμε τη μείωση του αφορολόγητου. Καταθέσαμε σχετική τροπολογία για το αφορολόγητο. Και προφανώς είναι ένα ζήτημα το οποίο για εμάς κλείνει και κλείνει οριστικά», τόνισε, ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας στην κριτική ότι η ΝΔ μιλά εκ του ασφαλούς για τη μη μείωση του αφορολόγητου, αλλά απουσιάζει από τη Βουλή αυτές τις μέρες.

«Εάν ο κ. Τσίπρας νομοθετήσει κατάργηση αντίμετρων που αφορούν στη μεσαία τάξη αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει ξεκάθαρη ταξική πολιτική. Ταξική πολιτική είναι να παράγουμε υπερπλεόνασμα, για να το μοιράζουμε σε επιδόματα. Αυτή η λογική σκοτώνει την ανάπτυξη. Η οικονομία δεν πάει πουθενά με ρυθμούς ανάπτυξης του 2%. Χρειάζεται ρυθμούς ανάπτυξης του 3%-4%, για να αναπνεύσει η μεσαία τάξη. Και αυτή η ανάπτυξη δε θα έρθει μέσα από την κατανάλωση. Θα έρθει μέσα από επενδύσεις. Και στον κλάδο του τουρισμού», είπε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ, απαντώντας σε ερώτημα για το ενδεχόμενο κατάργησης των θετικών αντιμέτρων λόγω της μη εφαρμογής της μείωσης του αφορολόγητου.