Εξηγώντας το πώς η κόρη της έφτασε να εργάζεται στη Βουλή, η κυρία Χριστοδουλοπούλου και σε ερώτηση για το αν τίθεται ηθικό ζήτημα, απάντησε: «προφανώς, με την έννοια που το λέμε, ότι δεν θα μπορούσε ο καθένας να αποσπαστεί στη Βουλή ώστε στη συνέχεια να μεταταχθεί, υπάρχει ένα ζήτημα ότι αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις κλπ δεν το συζητάμε αυτό». 

Έσπευσε ωστόσο να διευκρινίσει ότι η μετάταξη της κόρης της «δεν επιβαρύνει το δημόσιο ούτε με μία δραχμή γιατί εργαζόταν από πριν».

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή του Alpha η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Η κόρη μου υπηρετούσε στα ΕΛΤΑ από τα 2004, είχε μπει με ΑΣΕΠ και δούλεψε όλα αυτά τα χρόνια και στην επαρχία. Ανέβηκε στην επαρχία και η λύση που της προτεινόταν ήταν να γίνει διευθύντρια σε κάποιο υποκατάστημα, δεν το ήθελε και έτσι περιθωριοποιήθηκε αφού δεν μπορούσε να ασκήσει τα καθήκοντα που αναλογούσαν στα προσόντα της. Οπότε αναζητούσε τρόπους να αξιοποιήσει τα προσόντα της, πήρε την ευκαιρία και έκανε την αίτηση για την απόσπασή της και στη συνέχεια τη μετάταξή της και υπηρετεί στο τμήμα Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων. Εντάξει, προφανώς αν δεν είχε την πληροφόρηση των νόμων μπορεί να μην είχε κάνει την αίτηση για την απόσπαση και μεταφορά της».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του dikaiologitikanews.gr, στη Βουλή διορίστηκαν παιδιά προσώπων που έχουν περάσει από θέσεις ευθύνης, μετατάξεις συγγενών υπουργών και ο διορισμός δημοσιογράφων στο κανάλι της Βουλής.