Τη σύσταση ενός συμβουλίου περιφερειαρχών που θα λειτουργεί παράλληλα με το υπουργικό συμβούλιο, όπως έγραφε από το πρωί το Reader.gr, ανακοίνωσε προ ολίγου, στη σύσκεψη που είχε στην οδό Πειραιώς με τους 13 νέους περιφερειάρχες, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι αυτό το συμβούλιο θα συνεδριάζει ανά δίμηνο, ήτοι έξι φορές τον χρόνο, προκειμένου να υπάρχει συντονισμός κράτους και περιφερειών, ώστε να αμβλυνθούν τα όποια προβλήματα, ενώ άσκησε και κριτική στο σύστημα της απλής αναλογικής, με το οποίο εξελέγησαν οι νέες περιφερειακές αρχές. 

Μιλώντας στη συνάντηση με τους εκλεγμένους περιφερειάρχες, ο κ. Μητσοτάκηςδήλωσε πως «οι 13 περιφέρειες της χώρας αποτελούν τους πυλώνες για ένα συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο». Επιπρόσθετα υπογράμμισε ότι«το σύστημα της εκλογικής αναλογικής που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει προβλήματα αποτελεσματικότητας και θα δούμε πως την επόμενη μέρα μπορεί να λυθεί πάντα με τρόπο θεσμικό. Θέλουμε περιφέρειες και δήμους που θα σέβονται την απόφαση των πολιτών».

Απευθυνόμενος στον Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος εξελέγη Περιφερειάρχης Κρήτης με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Θα έχετε κύριε Αρναουτάκη ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση με τους υπόλοιπους δώδεκα. Από σήμερα βγαίνει το κομματικό καπέλο. Θα αντιμετωπίσουμε από κοινού τα προβλήματα».

Δείτε τη συλλογή με τις φωτογραφίες: