Μιλώντας στην Βουλή, όπου συζητείται η μείωση του αφορολόγητου είπε ότι δεν αισθάνεται ένοχος.

«Δεν αισθάνομαι ούτε ίχνος ενοχής και ευθύνης, να είμαστε απολογούμενοι ότι γίναμε ίδιοι και ότι κρατήσαμε το ίδιο καθεστώς που υπήρχε στις εργασιακές σχέσεις τα προηγούμενα χρόνια. Ο λαός ζήτησε τομές και έγιναν», είπε και συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί να γίνεται συμψηφισμός.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω των αιτιάσεων για μετάταξη της κόρης της, η Τασία Χριστοδουλοπούλου αποφάσισε να μην κατέβει στις εκλογές.

Αναδιπλώθηκε η κυβέρνηση σχετικά με τις μετατάξεις μετά από τον θόρυβo

Ο θόρυβος για τις… τακτοποιήσεις της τελευταίας στιγμής που επιχείρησε η κυβέρνηση, με ευνοημένους κυρίως συγγενείς κυβερνητικών στελεχών, φαίνεται πως ανάγκασε την κυβέρνηση να αναδιπλωθεί.

Όπως έγινε γνωστό, μετά τηλεφώνημα του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, οι σχετικές διαδικασίες «παγώνουν». Είχαν άλλωστε προηγηθεί έπειτα από τις αντιδράσεις, οι παραιτήσεις δυο εκ των ευνοημένων, για «λόγους ευθιξίας» όπως ανέφεραν. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση «παρά το γεγονός ότι ήταν καθόλα νόμιμη, διαφανής και με διακομματική συναίνεση» καθώς «αξιοποιήθηκε από τη ΝΔ για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας».

Σε δήλωσή του, ο Νίκος Βούτσης ανέφερε: «Μετά από συνεννόηση και με τον Πρωθυπουργό με εντολή μου, λόγω αρμοδιότητας, παγώνουν και αναστέλλονται απολύτως οι διαδικασίες για τις υπόλοιπες, μισές μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων στη Βουλή.