«Πρέπει όλοι να είμαστε συνεχώς σε συναγερμό για την προοπτική ενός ατυχήματος, που θα μπορούσε δυνητικά να έχει πολλαπλά αρνητικά αποτελέσματα στην περιοχή. Επιπλέον θα ήθελα να εκφράσω τη μεγάλη ανησυχία μας για την πρόσφατη τουρκική απόφαση να διεξάγει παράνομες γεωτρητικές δραστηριότητες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας» δήλωσε ο κ. Αποστολάκης.

Την ίδια ώρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κρατά υψηλούς τόνους και απειλεί για γεώτρηση στην τουρκική ΑΟΖ. Δήλωσε μάλιστα ότι στέλνει νέο γεωτρύπανο στην περιοχή, «συνοδεία φρεγατών των Ενόπλων Δυνάμεων για την προστασία των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων».

 

«Επικίνδυνες και «αντιεπαγγελματικές» χαρακτήρισε τις ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πάτρικ Σάναχαν. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ στην Ουάσινγκτον, Λένας Αργύρη, για το πως σχολιάζει την συνεχιζόμενη τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ο Αμερικανός υπουργός είπε ότι «επικίνδυνες και αντιεπαγγελματικές πράξεις δεν θα μας αποτρέψουν από το να πραγματοποιούμε τις επιχειρήσεις μας».