«Είναι φανερό πως πλέον πρόκειται για καθαρά πολιτική και επιχειρηματικά υποκινούμενη απεργία με στόχο: Να οδηγηθούν τα πράγματα σε αδιέξοδο, με πρωτοφανή επιβάρυνση των πολιτών και προσπάθεια για αναδιανομή της πίτας υπέρ των μεγάλων διαγνωστικών αλυσίδων», αναφέρει ο αναπλ. υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, σε ανάρτησή του στο Facebook, αναφορικά με την απεργία στα διαγνωστικά κέντρα.

Όπως αναφέρει ο κ. Πολάκης, «είναι φανερό πως πρόκειται για κίνηση που γίνεται πρώτη φορά σε προεκλογική περίοδο για να εξοργίσει τους πολίτες και να στηρίξει το αφήγημα του Μητσοτάκη για ιδιωτικοποίηση των πάντων».

«Καλώ τους μικρομεσαίους ελευθεροεπαγγελματίες να μην στηρίξουν αυτό το σχέδιο γιατί η λύση που κάποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν συμφωνήσεις με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν τους περιλαμβάνει: Να πάρουν δηλαδή "πακέτο" όλη τη δαπάνη του Εοπυυ για εργαστηριακές εξετάσεις δέκα μεγάλες αλυσίδες διαγνωστικών κέντρων (για τις οποίες σχεδιάζει πάλι η ΝΔ να τους δώσει-ενοικιάσει και τα διαγνωστικά μηχανήματα των νοσοκομείων)», τονίζει ο αναπλ. υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη, «το υπουργείο Υγείας θα αυξήσει από αύριο τη διαθεσιμότητα των Υποδομών του δημοσίου τομέα για να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών!»

«Καμία υποχώρηση στον αισχρό εκβιασμό δέκα μεγάλων αλυσίδων διαγνωστικών κέντρων. Τη λύση θα τη δώσει ο Λαός με την ψήφο του στις 7 Ιουλίου!», καταλήγει στην ανάρτησή του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.