Για την 1η Ιουλίου κλειδώνει το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών που θα μεταδοθεί διακαναλικά, όπως προκύπτει από τη Διακομματική Επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διαδικασία θα συμμετάσχουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΚΙΝΑΛ και Ένωση Κεντρώων, δηλαδή τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ενώ ενστράσεις ήγειρε μόνο η εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, με τους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΚΚΕ να απαντούν ότι ο κανόνας είναι ότι στα αντίστοιχα ντιμπέιτ εκπροσωπούνται μόνο τα κοινοβουλευτικά κόμματα. 

Η πρόταση της ΝΔ, με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φέρεται να διαφωνεί, είναι το ντιμπέιτ να γίνει με συντονίστρια τη Δώρα Αναγνωστοπούλου της ΕΡΤ και ερωτώντες τη Σία Κοσιώνη του ΣΚΑΪ, τον Νίκο Χατζηνικολάου του ΑΝΤ1, τη Μάρα Ζαχαρέα του Star, τον Αντώνη Σρόιτερ του Alpha και την Έλλη Στάη του Open. 

Κατά τη διαδικασία, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reader.gr, η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε και απευθείας τηλεοπτική αντιπαράθεση Τσίπρα-Μητσοτάκη, ιδέα όμως που η ΝΔ απέρριψε, με αποτέλεσμα το αίτημα να μην επανέλθει.