Να αφήσουν πίσω τους τις Ευρωεκλογές και να δώσουν την μάχη για την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, κάλεσε τους νέους ο Αλέξης Τσίπρας από το Θησείο όπου μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση. 

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός «Τώρα το ερώτημα είναι διαφορετικό. Εκφράστηκε η δυσαρέσκεια, αλλά τώρα η επιλογή, αφορά την ζωή μας. Το σήμερα και το αύριο. Το δικό μας και των παιδιών μας. 

Τώρα καλούμαστε να αποφασίσουμε αν από αύριο θα συνεχίζουμε να βαδίζουμε όλοι μαζί μπροστά ή όποιος αντέξει. Αν θα συνεχίσουμε προς την οριστική έξοδο από την κρίση, με δικαιοσύνη, δικαιώματα, προστασία ή αν θα γυρίσουμε στα χρόνια της χρεοκοπίας και του αυταρχισμού. 

Κανείς μας δεν μπορεί να ξεχάσει όσα ζήσαμε από το 2010 ως το 2015. Κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τις ευθύνες όσων οδήγησαν τον λαό μας στην ταπείνωση και την αναξιοπρέπεια. Τον σκληρό αγώνα που κάναμε για να βγάλουμε την χώρα σε ξέφωτο». 

«Η πραγματικότητα σήμερα είναι ότι έχουμε την πολυτέλεια, μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια, να διεξάγουμε εκλογές και να είναι ο ελληνικός λαός, και μόνο ο ελληνικός λαός αυτός, που θα αποφασίσει με ποιο σχέδιο θα κυβερνηθεί η χώρα. Ο λαός και όχι οι δανειστές και οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Προειδοποίησε ακόμα  πως «ακόμη κι αν είμαστε πια ελεύθεροι να σχεδιάζουμε χωρίς τους δανειστές πάνω από το κεφάλι μας, να γνωρίζετε ότι το δικό τους σχέδιο δεν έχει φύγει από τον ορίζοντα».

«Το δικό τους σχέδιο είναι εδώ, παρόλο που οι ίδιοι δεν είναι πια στη χώρα, και είναι το σχέδιο των πολιτικών μας αντιπάλων. Είναι το σχέδιο της ΝΔ, πιστό αντίγραφο των προτάσεων του ΔΝΤ, που με μάχες σκληρές αποτρέψαμε την εφαρμογή του κατά τις σκληρές διαπραγματεύσεις των τριών δύσκολων χρόνων, μέχρι και την έξοδο από τα μνημόνια», συνέχισε και επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας: «Είναι ένα σχέδιο που μας το παρουσιάζουν βέβαια σε ωραίο αμπαλάζ. Με όμορφα λόγια, όμορφες λέξεις, εύηχα κλισέ και συνθήματα, περί δήθεν λιγότερων φόρων, αλλά δε μας λένε, αποφεύγουν σαν το διάολο το λιβάνι να μας πούνε τι κρύβεται πίσω από το όμορφο αυτό περιτύλιγμα. Δεν μας λένε ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο των δραστικών μειώσεων δαπανών, ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο της απορρύθμισης της αγοράς εργασίας; Ποιος θα πληρώσει ξανά το μάρμαρο της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους και των απολύσεων; Ποιος θα πληρώσει πάλι το μάρμαρο της εγκαθίδρυσης ξανά του νόμου του ισχυρού και μιας διαπλεκόμενης επιχειρηματικότητας, που θα φοροδιαφεύγει με οφσόρ και θα ξαναστήσει τη παράγκα της λεηλασίας των αναπτυξιακών δυνατοτήτων, των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της πατρίδας και της οικονομίας μας;»

«Στο χέρι του καθενός και της καθεμιάς είναι να αποφασίσει στις 7 του Ιούλη: Αν η χώρα θα ξεφύγει οριστικά προς τα εμπρός ή θα ξανακυλήσει πίσω. Αν θα συνεχίσουμε μαζί ενωμένοι, αποφασισμένοι για ένα μέλλον με ασφάλεια», επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

Είπε ότι η λέξη ασφάλεια είναι σημαντική και κρίσιμη για τον ελληνικό λαό και χαρακτήρισε «αισχρή, ανήθικη και άδικη» την προσπάθεια να την «καπηλευτούν οι ίδιοι άνθρωποι που βύθισαν το λαό μας στην ανασφάλεια και τώρα αυτοπαρουσιάζονται ως δήθεν εγγυητές της».

«Ασφάλεια, δεν είναι μια λέξη σε μια διαφημιστική καμπάνια, είναι η προοπτική μας για το σήμερα και το αύριο, για την ίδια μας τη ζωή», τόνισε.