Σήμερα ο πρωθυπουργός παραχωρεί πρωινή τηλεοπτική συνέντευξη στον σταθμό OPEN, ενώ οι εμφανίσεις του στις τηλεοράσεις θα πυκνώσουν σύμφωνα με τον σχεδιασμό το επόμενο διάστημα δεδομένου ότι κάθε φορά τις παρακολουθεί ένα εκλογικό ακροατήριο περίπου 500.000 ανθρώπων που κατά το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα θέλουν να τον ακούσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη και μετά το απροσδόκητο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, οι μετρήσεις της κοινής γνώμης δείχνουν πως η δημοφιλία του Αλέξη Τσίπρα έχει ανέβει όπως επίσης και τα ποσοστά του σχήματος «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία». Στις συνεντεύξεις του λοιπόν ο πρωθυπουργός θα κωδικοποιεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, θα το αντιπαραβάλει με το αντίστοιχο της Νέας Δημοκρατίας, θα αποκαλύπτει τους κρυφούς σχεδιασμούς των πολιτικών του αντιπάλων και θα φωτίζει τα θετικά στοιχεία των προτάσεων του κυβερνώντος κόμματος για την επόμενη τετραετία. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε χθες πρεμιέρα στις ανοιχτές συγκεντρώσεις με ομιλία στην πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο και πάνω σε αυτό το μοντέλο θα κινηθεί το επόμενο διάστημα όταν θα κάνει ορισμένες περιοδείες και στην περιφέρεια αντίστοιχες με την περιοδεία στα Δωδεκάνησα.

Σημειωτέον πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει δοθεί στην δημοσιότητα κινούμενο πάνω στους άξονες «τί παραλάβαμε», «τί καταφέραμε», «τί θέλουμε να αποτρέψουμε» και «τί σχεδιάζουμε». Παράλληλα παρουσιάστηκε χθες και το νέο τηλεοπτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζεται σε ένα αρνητικό μήνυμα που εν τέλει προκαλεί θετικές σκέψεις για το κυβερνών κόμμα. 

Ανοιχτή παραμένει η εκκρεμότητα του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, όμως είναι θέμα χρόνου να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Εκτός από τους Βασίλη Βασιλικό, Έφη Αρχτσιόγλου, Πάνο Σκουρλέτη (σε εκλόγιμες θέσεις) και Νάσο Ηλιόπουλο (σε μη εκλόγιμη θέση) απομένει να φανεί ποιες θα είναι οι οριστικές επιλογές του πρωθυπουργού. Ο Αλέξης Τσίπρας ενδέχεται για την τέταρτη εκλόγιμη θέση να επιλέξει ανάμεσα σε στέλεχος είτε της ΔΗΜΑΡ, είτε της Γέφυρας, είτε συνολικότερα της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Ορισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι μπορεί να υπάρξουν και εκπλήξεις.