Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας για το ντιμπέιτ, μεταξύ των δυο επικεφαλής, χωρίς πάντως να θεωρείται πιθανό τέτοιο ενδεχόμενο. 

Η Νέα Δημοκρατία χρησιμοποίησε μια δήλωση του Αλέξη Τσίπρα από το 2009, που τάσσεται ενάντια σε διεξαγωγή ξεχωριστού ντιμπέιτ, μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας.

«Είναι έκδηλη η αμηχανία της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της ΝΔ κρύβεται, γιατί φοβάται την προγραμματική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να ανατρέξει σε μια προ δεκαετίας δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, από το 2009, μήπως και καταφέρει να κρυφτεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την αρνητική θέση της ΝΔ στη διοργάνωση ντιμπέιτ μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη.

«Εμείς, πάλι, δεν χρειάζεται να πάμε τόσο πίσω. Παραπέμπουμε στις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, μόλις πριν από ενάμιση μήνα, στις 8/5, όταν, από το βήμα της Βουλής, έλεγε ότι είναι έτοιμος, μόλις προκηρυχθούν εκλογές, όχι μόνο για ένα, αλλά για πολλά ντιμπέιτ με τον πρωθυπουργό», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.