Μια χαλαρή βόλτα, στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και ο άνθρωπος που επέλεξε για επικεφαλής του Επικρατείας του κόμματός του, Βασίλης Βασιλικός. 

Αυτή δεν είναι η πρώτη υποψηφιότητα του διάσημου συγγραφέα, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2015 βρέθηκε επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς, η οποία όμως συγκέντρωσε μόλις 0,48% των ψήφων. 

Μάλιστα ο Βασίλης Βασιλικός, μέχρι και πρόσφατα βρισκόταν στο πλευρό του Γιάνη Βαρουφάκη και του ΜεΡΑ25. Βασίλης Βασιλικός και Αλέξης Τσίπρας περπάτησαν στο Ζάππειο, ανταλλάσοντας απόψεις σε ιδιαίτερα χαλαρή διάθεση και παρά τον καιρό. 

Τσίπρας: Συμβολίζεις τους αγώνες για τη δημοκρατία

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Βασίλη Βασιλικό για την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε την παρουσία του συγγραφέα ως μία «πολύ σημαντική κίνηση».

«Σ' ευχαριστούμε γι'αυτό […] είσαι ένας διανοούμενος, από τους κορυφαίους αυτή τη στιγμή στα γράμματα της χώρας μας» είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας μάλιστα πως δεν είναι στις προθέσεις του να κάνει κοπλιμέντο, αλλά «είναι η πραγματικότητα».

«Κυρίως» συνέχισε, «συμβολίζεις τους αγώνες για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη και νομίζω ότι αυτόν τον αγώνα δίνουμε όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσουμε να δίνουμε και όλο το επόμενο διάστημα. Ήθελα να σ' ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σου».

Ο Β. Βασιλικός ευχαρίστησε και από την πλευρά του τον πρωθυπουργό, αναφέροντας ότι γι΄αυτόν ήταν μία επιβράβευση. Πρόσθεσε μάλιστα, μιλώντας για την πρόταση που του έγινε, πως «το "επικεφαλής" μου την έδωσε στο κεφάλι», εκφράζοντας έτσι την έκπληξη που ένιωσε.