Ενεργός πολίτης ασχολούμενος με τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την χώρα δήλωσε από το βήμα της εκδήλωσης του «Κύκλου Ιδεών» για την «ανασύσταση της μεσαίας τάξης» ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Όπως σημείωσε μάλιστα χαρακτηριστικά και αρκετά φορτισμένος σε σχέση με την έμμεση αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής «Ποτέ δεν ήμουν τόσο μόνος αλλά και τόσο συλλογικός». 

Ο άλλοτε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τοποθετήθηκε για μια σειρά θέματα, όπως την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μιλώντας για «ανάγκη επικαιροποίησης της εθνικής στρατηγικής». Σημείωσε χαρακτηριστικά «απαιτούνται χαμηλοί τόνοι για να αποφύγουμε την ένταση διατηρώντας στο ακέραιο τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα». 

Πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει καλύτερη διαχείριση της κρίσης από την αποφυγή της κρίσης». Σημείωσε ακόμα ότι «εθνική στρατηγική δεν είναι η εύκολη ρητορεία, δεν είναι το να απευθύνεσαι στο εσωτερικό ακροατήριο». 

Ο άλλοτε υπουργός Άμυνας και Εξωτερικών, χρησιμοποίησε ακριβώς αυτήν του την εμπειρία υπογράμμισε «Τώρα είναι η ώρα να παίξουμε το ρόλο μιας δύναμης που διασφαλίζει τη περιφερειακή σταθερότητα».