Με κάλεσμα προς τους ψηφοφόρους να αφήσουν έξω από την επόμενη Βουλή τόσο την Χρυσή Ααυγή, όσο και την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, έκλεισε την παρουσία του στο κεντρικό δελτίο του STAR, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Μιλώντας σχετικά με την ένταση που παρατηρείται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εξαιτίας των προκλήσεων της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε: «Σε περίπτωση που υπάρξει κλιμάκωση σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας η Ευρώπη θα πρέπει να λάβει μέτρα. Η Tουρκία, αφού έχει προβεί σε κλιμάκωση πρέπει να αντιληφθεί έμπρακτα ότι δεν μπορεί να παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες». 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δεσμεύτηκε μάλιστα πως θα ανοίξει το θέμα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αλλά και σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε λόγο για «σιγουριά, αυτοπεποίθηση, και την ανάγκη για εθνική γραμμή. Η χώρα έχει συμμαχίες εδώ και χρόνια». 
Παράλληλα, επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα για υπερδραματοποίηση της κατάστασης. «Αν υπήρχε κάτι καινούργιο θα έπρεπε ο κ. Τσίπρας να έχει ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς», ανέφερε.

Ερωτώμενος σχετικά με τα σχέδιά του για το κυβερνητικό σχήμα, δήλωσε ότι το υπουργικό συμβούλιο της ΝΔ θα έχει «σφικτή και ευέλικτη δομή», ενώ σημείωσε πως σε θέσεις που χρειάζονται τεχνοκράτες θα υπάρχουν και εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και υφυπουργοί. «Περιμένω επενδύσεις και βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης από τις επιχειρήσεις», είπε ο Κ Μητσοτάκης. Κάλεσε τις επιχειρήσεις «να επιστρέψουν τις καταθέσεις που έχουν στο εξωτερικό στις ελληνικές τράπεζες καθώς δεν υπάρχει συστημικός κίνδυνος».

Είπε πως «τα επιτόκια έχουν πέσει πλέον σε επίπεδα κάτω από αυτά της Ιταλίας». «Υπάρχουν δυνατότητες για επενδύσεις και είμαστε μπροστά σε επενδυτική άνοιξη της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε . Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για δυο συντελεστές ΦΠΑ 11% και 22%, και φορολογικές ελαφρύνσεις το 2020.

«Υπάρχουν περιθώρια μείωσης των κρατικών δαπανών» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Ανέφερε μεταξύ άλλων τις προμήθειες των νοσοκομείων, την υλοποίηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ολοκληρωμένων συστημάτων και την αύξηση συμπράξεων Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα. Ξεκαθάρισε πάντως πως δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας Δημόσιος Υπάλληλος, ενώ χαρακτήρισε «σαχλαμάρες τα περί επταήμερης εργασίας» και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για καλλιέργεια fake news σε βάρος της ΝΔ.