«Όλοι στις Βρυξέλλες θεωρούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας αξίζει ακόμη μια θητεία», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κούλογλου, στη συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», σχολίασε αναφορικά με τις δηλώσεις Γιούνκερ και τα «παραποιημένα» στοιχεία της πενταετίας 2004-2009 επί ΝΔ πως «δεν έχει εκτιμηθεί όσο θα έπρεπε η περίοδος διακυβέρνησης Καραμανλή ούτε την έχουμε αντιμετωπίσει κριτικά».

Σύμφωνα με το Στέλιο Κούλογλου, «το 2009 - 2010 ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου να έκαναν λάθη στη διαχείριση, αλλά έχουν ελαφρυντικά. Ήταν μια πρωτόγνωρη κατάσταση και δεν είχαν πλήρη εικόνα των μεγεθών. Για την περίοδο Καραμανλή δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Έγινε το μεγάλο πάρτι και άδειασαν τα ταμεία. Γι’ αυτή την περίοδο ο Καραμανλής δεν έχει δεχτεί όσο θα έπρεπε την ανάλογη κριτική, σημείωσε ο κ. Κούλογλου».

Αναφορικά με το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών και τις σχετικές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Κούλογλου τόνισε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει περάσει τη λογική «ο σώζων εαυτόν σωθήτω», δηλαδή ο καθένας να είναι μόνος του και όσοι μπορέσουν να επιζήσουν, θα επιζήσουν.

«Δεν έχει στο λόγο του και στις θέσεις του την έννοια του κοινωνικού κράτους, της αλληλεγγύης, των συλλογικοτήτων, των συνδικάτων... Πριν τις ευρωεκλογές ο κ. Μητσοτάκης υποσχόταν στον Τσίπρα όσα ντιμπέιτ ήθελε και τώρα αρνείται το ντιμπέιτ», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Φανταστείτε τη στάση αυτή να κρατούσε ο Τσίπρας. Δε θα συζητούσαμε τίποτε άλλο και τώρα δε γίνεται τίποτα», σημείωσε ο Στέλιος Κούλογλου.

«Είναι τόσο εύθραυστη η υπεροχή της ΝΔ, ώστε φοβούνται ότι η κάθε γκάφα του κ. Μητσοτάκη σε ένα ντιμπέιτ θα μπορούσε να αλλάξει το εκλογικό αποτέλεσμα, γι’ αυτό τον έχουν περιορισμένο σε στεγανό περιβάλλον», ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τη στάση της Νέας Δημοκρατίας για το ντιμπέιτ.

Ακούστε τη συνέντευξη του Στέλιου Κούλογλου: