Την συμμετοχή της στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών – για το οποίο η ημερομηνία αναζητείται – ζητά η Ζωή Κωνσταντοπούλου ως επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας. 

Το κόμμα της κ. Κωνσταντοπούλου, μπορεί να κατέγραψε μόλις 1,61% στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, η ίδια όμως θεωρεί ότι δικαιούται να βρίσκεται στην τηλεμαχία των αρχηγών επειδή υπήρξε… Πρόεδρος της Βουλής μέχρι το καλοκαίρι του 2015. 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζητά μάλιστα να πάρουν μέρος στο ντιμπέιτ και τα δυο κόμματα που βρέθηκαν ψηλότερα από το δικό της, δηλαδή η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και το ΜεΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη. 

«Η Πλεύση Ελευθερίας, που κατεβαίνει στις εκλογές με το συνδυασμό Πλεύση Ελευθερίας-Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζητεί τη συμμετοχή της στην τηλεμαχία με την παρουσία της Προέδρου του Κινήματος κας Ζωής Κωνσταντοπούλου, λόγω του θεσμικού ρόλου που κατείχε στο 3ο τη τάξει αξίωμα της χώρας, καθώς και του ποσοστού που μας ξεχώρισε στις πρόσφατες ευρωεκλογές, με τον χαρακτήρα που δόθηκε σε αυτές από Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση. 

Το ίδιο επιθυμούμε να ζητήσουμε και για άλλα κόμματα που ξεχώρισαν στις ευρωεκλογές όπως του κου Βαρουφάκη και του κου Βελόπουλου, αν φυσικά επιθυμούν να έχουν εκπρόσωπο. Η παρουσία μας απέναντι στον κύριο Τσίπρα και στον κύριο Μητσοτάκη, όπως και στους υπόλοιπους κοινοβουλευτικούς αρχηγούς, είναι αναγκαία σε αυτές τις εξαιρετικά κρίσιμες εκλογές για τη χώρα και ελπίζουμε να μην έχουν λόγους να φέρουν αντίρρηση για αυτή».