Στην αναγκαιότητα να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα και οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που ταλαιπωρούν τους πολίτες, αναφέρθηκε ο νέος περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, σε εκδήλωση που διοργάνωσε στη Δυτική Αττική, ο περιφεριακός σύμβουλός του Πέτρος Καραβίτης.

Όπως υπογράμμισε, στόχος της Νέας Αρχής είναι η επίλυση των προβλημάτων των πολιτών της Αττικής και η ισότιμη ανάπτυξη όλων των περιοχών της. «Είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε την Αττική που ονειρευόμαστε και για το λόγο αυτό θα κάνουμε τα πάντα για όλα τα σημεία της Αττικής. Θα βάλουμε σε προτεραιότητα εκείνα που είχαν αμελήσει οι προηγούμενες διοικήσεις. Συνεχίζουμε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε την Αττική που ονειρευόμαστε».  

Στην εκδήλωση, το παρών έδωσε πλήθος κόσμου, οι υποψήφιοι βουλευτές, Γεράσιμος Γιακουμάτος και Δημήτρης Μαραβέλιας, ο νέος δήμαρχος Χαϊδαρίου, Βαγγέλης Ντηνιακός, περιφερειακοί σύμβουλοι και στελέχη της Νέας Αρχής. Η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις 30 Ιουνίου, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην διεξαγωγή του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, καθώς τα προεκλογικά προγράμματα των κομμάτων, πρέπει να γίνουν άνω – κάτω για να διεξαχθεί η πολυαναμενόμενη τηλεμαχία.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, η Κουμουνδούρου έχει δηλώσει ανοιχτή σε κάθε άλλη ημερομηνία εκτός προφανώς από τις 30 Ιουνίου και την 1η Ιουλίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Νέα Δημοκρατία έχει δηλώσει διαθεσιμότητα για δυο ημερομηνίες και συγκεκριμένα την 27η και την 28η Ιουνίου. 

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, καλεί τα υπόλοιπα κόμματα να αποδεχτούν μια από τις δυο αυτές ημερομηνίες ώστε «να μην ακυρωθεί  το χρήσιμο για την προγραμματική αντιπαράθεση και την ενημέρωση του ελληνικού λαού debate, πριν από τις κάλπες της 7ης Ιουλίου».