Αναφερόμενος στο πρόγραμμα για την επόμενη 4ετία είπε:

«Θέλουμε μια Ελλάδα της ανάπτυξης για όλους. Από τα 7 χρόνια ύφεσης έως το 2014, βρισκόμαστε στο 4ο συνεχόμενο έτος ανάπτυξης. Έχουμε όμως πολύ δρόμο μπροστά μας αλλά έχουμε και σχέδιο. Επενδύοντας στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας.

«Έχουμε σχέδιο για μια Ελλάδα σύγχρονη, δημοκρατική, ευρωπαϊκή. Με ένα κράτος δίπλα στον πολίτη και με ένα Σύνταγμα που προωθεί τη λαϊκή συμμετοχή, προστατεύει τα δημόσια αγαθά και βάζει τέλος στα προνόμια των Υπουργών και των επαγγελματιών της πολιτικής.

«Θέλουμε και έχουμε σχέδιο για μια Ελλάδα που παρέχει ασφάλεια σε κάθε πολίτη, με καθολική πρόσβαση όλων σε καλά δημόσια νοσοκομεία, με ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Με καλά σχολεία & Πανεπιστήμια, με ισχυρή κοινωνική αλληλεγγύη, με ένα δίκαιο & βιώσιμο ασφαλιστικό».

«Κάποιοι έχουν προεξοφλήσει το αποτέλεσμα αλλά κάνουν μεγάλο λάθος» σημείωσε.

«Η πολυπληθής σας παρουσία σηματοδοτεί ότι ο αγώνας που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας θα τον κερδίσουμε» είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι άλλο το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται στις 7 του Ιούλη. Το κρίσιμο ερώτημα στις 7 του Ιουλίου είναι αν θέλουν να προχωρήσουμε μπροστά όλοι μαζί ή να γυρίσουμε πίσω στα χρόνια του ΔΝΤ και του κ. Σαμαρά και ο καθένας να είναι μόνος του στην κρίση. Εδώ στα βόρεια σύνορα της πατρίδας μας που ενώνει που πρωταγωνιστεί που έχει αυτοπεποίθηση και γίνεται ξανά δυνατή».

«Ποια Ελλάδα θέλουμε για την επόμενη μέρα» είναι το ερώτημα που τίθεται στις εκλογές της 7ης Ιουλίου» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Ποτέ σε αυτό τον τόπο δεν κερδίσαμε από το διχασμό, μόνο έχασε η πατρίδα μας από το διχασμό και ο λαός μας πληγώθηκε από το διχασμό. Οι μόνοι που κέρδισαν ήταν οι πατριδοκάπηλοι».

Οπως είπε «αυτή την πολυτέλεια να συζητάμε προγράμματα για την επόμενη μέρα την κατακτήσαμε όλοι μαζί για να μπορούμε να πούμε ξανά «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και όχι στους τεχνοκράτες των Βρυξελλών».

Ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 11%, επαναφέραμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις αμέσως μόλις βγήκαμε από τα μνημόνια. Μπορούμε και έχουμε σχέδιο ώστε αυτή η εικόνα να είναι καθολική. 500.000 νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια. Μπορούμε και θα το πετύχουμε».

Και τόνισε «είμαστε στο 4ο συνεχόμενο έτος που έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Θέλουμε μια Ελλάδα της ανάπτυξης, με δίκαιο βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, με καλά και πολλά σχολεία, μια κοινωνία που θα εξασφαλίζει την κοινωνική δικαιοσύνη για όλους».

Αναφερόμενος στην συμφωνία των Πρεσπών μίλησε για «υποκριτές» σημειώνοντας:

«Με την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών, που αποκαθιστά την ιστορία μας, η Ελλάδα γίνεται ο φάρος της φιλίας & της ενότητας των λαών στα Βαλκάνια. Βάζει τέλος στον αλυτρωτισμό & τον εθνικισμό, φέρνει κοντά δυο λαούς που δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.

«Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, που πολέμησαν ως «προδοτική» την Συμφωνία των Πρεσπών, σήμερα μας λένε ότι αν εκλεγούν απλά θα προσέχουν τη «κατά γράμμα τήρησή της». Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη της υποκρισίας και του πολιτικού τους καιροσκοπισμού».

«Πού πήγαν οι υπερπατριώτες; Που είναι οι Μακεδονομάχοι υπερπατριώτες να υπερασπιστούν τα εθνικά μας συμφέροντα τώρα που πραγματικά απειλούνται από την Τουρκία; Τώρα υπόσχονται ότι θα τηρούν κατά γράμμα την «προδοτική» τάχα Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία από τη στάση τους στην Συμφωνία των Πρεσπών και μεγαλύτερη δικαίωση για εμάς που πήραμε την απόφαση» τόνισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε επίσης «συγνώμη» για τις παραλήψεις σημειώνοντας πως έγιναν λάθη κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ