Μόλις δύο εβδομάδες πριν από τις εθνικές εκλογές, το ντιμπέιτ βρίσκεται ουσιαστικά στον αέρα, μετά το κώλυμα που παρουσιάστηκε με την 1η Ιουλίου, όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η 1η Ιουλίου έβρισκε σύμφωνα όλα τα κόμματα ωστόσο λόγω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής που θα συγκληθεί στις 30 Ιουνίου, ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα μπορούσε να είναι παρών. Έτσι, η Νέα Δημοκρατία πρότεινε ως εναλλακτικές ημερομηνίες διεξαγωγής του ντιμπέιτ είτε την 2η Ιουλίου, είτε την 27η Ιουνίου.

«Η ΝΔ κατανοώντας τη δυσκολία του κ. Τσίπρα να ανταποκριθεί στην ορισθείσα ημερομηνία, δέχθηκε ως εναλλακτική ημέρα διεξαγωγής του ντιμπέιτ την 27η Ιουνίου. Ύστερα από διαβουλεύσεις του κ. Ηλιόπουλου με τα άλλα κόμματα τα οποία επίσης έπρεπε να μεταβάλουν τον προγραμματισμό τους, η ΝΔ πρότεινε ως τρίτη εναλλακτική ημέρα την 28 Ιουνίου» ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ φαίνεται να συμφωνούν στη διεξαγωγή του ντιμπέιτ στις 28 Ιουνίου αλλά ΚΚΕ και Κίνημα Αλλαγής δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αλλάξουν τον προεκλογικό τους σχεδιασμό εκ νέου.