Στη σημερινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής δεν υπήρξε συμφωνία για την ημερομηνία διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης των πολιτικών αρχηγών. 

Κατά τις πληροφορίες του Reader.gr, στη συνεδρίαση ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κωνσταντίνος Ζούλας έβαλε στο τραπέζι τις ημερομηνίες 27 και28 Ιουνίου, με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να δέχεται και τις δύο εναλλακτικές, όμως τα μικρότερα κόμματα δήλωσαν κώλυμα λόγω των εκδηλώσεων που είχαν. Και ενώ διαφαινόταν το αδιέξοδο, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος πρότεινε την 1η Ιουλίου ξανά, παρά το φαινομενικό κώλυμα του Αλέξη Τσίπρα λόγω της αβεβαιότητας του πότε θα επιστρέψει από τη Συνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, με τη ΝΔ να δηλώνει σύμφωνη, αλλά το ΚΚΕ να δηλώνει εκ νέου κώλυμα λόγω προγραμματισμένης εκδήλωσης.

«Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ομολόγησε ότι ο λόγος που επικαλέστηκαν για την ματαίωση του ομόφωνα προγραμματισμένου debate για την Δευτέρα 1 Ιουλίου ήταν εξαρχής απολύτως προσχηματικός. Επιβεβαιώθηκε έτσι ότι ο κ.Τσίπρας ποτέ δεν ήθελε συζήτηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς» σχολίασε εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής ο Μανώλης Όθωνας που παραβρέθηκε στη συνάντηση.

Χαρακτηριστικός ο διάλογος που ακολουθεί: 

Ηλιόπουλος: Θα ήθελα να μου επιτρέψετε μια επικοινωνία με το Μαξίμου.

(λίγο μετά) Ο Πρωθυπουργός δέχεται να ορίσουμε το debate την 1η Ιουλίου, αργά, στις 10 το βράδυ.

Ζούλας (ΝΔ): Εμείς αποδεχόμαστε την 1ηΙουλίου.

Όθωνας (ΚινΑλ): Γιατί δεν το προτείνατε αυτό από την Παρασκευή που γνωρίζατε το πρόγραμμα του καθενός;

Γκιόκας (ΚΚΕ): Αποκλείεται. Έχουμε αλλάξει ήδη δύο φορές την Θεσσαλονίκη κι έχουμε τυπώσει και υλικό.

Ζούλας: Το ντιμπέιτ ματαιώνεται με ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ

«Το ντιμπέιτ ματαιώνεται με προφανή ευθύνη του κυβερνώντος κόμματος, διότι όπως ξέρετε, όλα τα κόμματα είχαν συμφωνήσει να γίνει την 1η Ιουλίου», τόνισε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Ζούλας.

Αχτσιόγλου: Αν χρειαστεί θα πάει από το αεροπλάνο στο στούντιο για το ντιμπέιτ ο Τσίπρας

Διαθέσιμος για τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ την 1η Ιουλίου δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας μέσω της Έφης Αχτσιόγλου. Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τα κόμματα «να φανούν συνεπή στην αρχική τους δέσμευση να γίνει το debate την 1η Ιουλίου» και τονίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «αν χρειαστεί θα μεταφερθεί κατευθείαν από το αεροπλάνο στο στούντιο, προκειμένου να μην ακυρωθεί η κρίσιμη αυτή τηλεοπτική αντιπαράθεση».