Για… συννενόηση κατηγορεί ούτε λίγο, ούτε πολύ τη Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής αλλά και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με στόχο να μην πραγματοποιηθεί το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ο πρωθυπουργός αν και αρχικά ήταν ο ίδιος που θέλησε την αλλαγή της ημέρας διεξαγωγής από την 1η Ιουλίου εξαιτίας της έκτακτης Συνόδου Κορυφής, κατέληξε τελικώς να προτείνει αυτήν την ημερομηνία.  Ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Αρχικά πίστευα ότι μόνο ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αποφύγει, σαν το διάολο το λιβάνι, το ντιμπέιτ των δυο. Σήμερα φάνηκε ότι και το ΚΙΝΑΛ, ακόμη -παραδόξως- και το ΚΚΕ έψαχναν εναγωνίως αφορμή να αποφύγουν και το ντιμπέιτ των πέντε.

Ακόμη και όταν αποδέχτηκα να έρθω στο στούντιο απευθείας από το αεροπλάνο, βρήκαν πρόσχημα άρνησης. Σε συνεννόηση μεταξύ τους προφανώς, ώστε να μοιράζονται την ευθύνη και όλοι μαζί να τη ρίχνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Κρίμα για τη δημοκρατία, κρίμα για την ενημέρωση των πολιτών», τονίζει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.