Για την ακρίβεια το πρωθυπουργικό επιτελείο προωθεί ήδη τον σχεδιασμό του για μία τηλεοπτική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα -πιθανότατα μέσω ΕΡΤ- που θα μεταδοθεί από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς με την συμμετοχή δημοσιογράφων εκπροσώπων των καναλιών.

Ο αρχικός σχεδιασμός του Μαξίμου ήταν η διακαναλική Τσίπρα να δοθεί στις 2 Ιουλίου μετά το debate για πέντε, όμως φαίνεται πως υπάρχουν δεύτερες σκέψεις ώστε η μεγάλη αυτή τηλεοπτική συνέντευξη να γίνει λίγο προτού ανοίξουν οι κάλπες, δηλαδή την Τετάρτη ή την Πέμπτη πριν από την 7η Ιουλίου.

Από την Κουμουνδούρου δεν υπάρχουν λεπτομέρειες ως προς την σύνθεση του πάνελ των δημοσιογράφων, χωρίς να αποκλείεται να είναι οι ίδιοι με εκείνους που επρόκειτο να συμμετάσχουν στο debate των πολιτικών αρχηγών.

Παρ’ όλα αυτά ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν χθες ένα μεγάλο θέμα που προσλαμβάνει περισσότερο πολιτικές και λιγότερο τεχνικές διαστάσεις ως προς τους λόγους ακύρωσης του debate των πέντε πολιτικών αρχηγών. Για την ακρίβεια ο πρωθυπουργός υπαινίσσεται «τριγωνικές συναλλαγές», δηλαδή συμπαιγνία μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ ούτως ώστε να «γειώσουν» το debate ρίχνοντας την ευθύνη αποκλειστικά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου με βάση όλα όσα έγιναν κατά την διάρκεια της διακομματικής επιτροπής και τις αντιδράσεις των εκπροσώπων των κομμάτων αλλά και μετά την πρόταση του πρωθυπουργού να διεξαχθεί στην αρχική ημερομηνία, δηλαδή την Δευτέρα 1η Ιουλίου θεωρούν ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης βρίσκονταν σε ευθεία συνεννόηση ούτως ώστε να προκαλέσουν ναυάγιο και να αποφύγουν την πολιτική αντιπαράθεση μέσω τηλεοράσεως.

Ανεξάρτητα από το debate πάντως στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται να προβεί σε καμία μείωση φορολογίας -εφόσον αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας- εντός του 2019, παρά μόνο σε βάθος τετραετίας κι εφόσον οι θεσμοί δεχθούν να συζητήσουν για την μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων. Επί της ουσίας πιστεύουν ότι «δεν τού ξέφυγε» απλώς ο πρόεδρος της ΝΔ προετοιμάζει το έδαφος ούτως να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα λιτότητας τα οποία και θα βαφτίσει «μεταρρυθμίσεις».