Ότι το Κίνημα Αλλαγής «δεν θα αφήσει τη χώρα να πάει στα βράχια» ανέφερε η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στο  Open. 

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «Θα είμαστε εκεί για να ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση, για να διεκδικήσουμε την αλλαγή των όρων της συμφωνίας Τσίπρα και να φύγει η θηλεία από το λαιμό του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα υπερπλεονάσματα και το υπερταμείο {…} Χρειάζεται να υπάρξει επαρκής πλειοψηφία στη Βουλή για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος. Λέτε θα αφήσετε να πάει η χώρα σε εκλογές με απλή αναλογική με πολιτική αστάθεια που αυτό και αν διώχνει τους επενδυτές και άρα η ανάπτυξη απομακρύνεται ακόμα περισσότερο; Όσοι τα λένε όμως δεν εξηγούν ότι για να αλλάξει μία και έξω ο εκλογικός νόμος απαιτούνται 200 ψήφοι. Γι’ αυτό ζητούμε από το ελληνικό λαό να μας δώσει τη δύναμη να έχουμε ρυθμιστικό ρόλο και όχι να είμαστε συμπλήρωμα για να βγουν οι αριθμοί».

Για την στάση του Κινήματος Αλλαγής απέναντι στην κυβέρνηση, η Φώφη Γεννηματά σημείωσε: «Έχουμε ψηφίσει με τον ΣΥΡΙΖΑ πολλά νομοσχέδια υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Παρά το γεγονός ότι διαφωνούσαμε με την λογική επιδομάτων. Τόσα χρόνια έπαιρνε δέκα και επέστρεψε ένα, αλλά έχουμε πλήρη συνείδηση ότι ο Έλληνας πολίτης που έχει γονατίσει, έχει ανάγκη το τελευταίο ευρώ που τους επέστρεφε. Το καλοκαίρι του 2015 ποιος ήταν ο πολιτικός αρχηγός που έβαλε πλάτη για να μας στηρίξουν οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές απέναντι στον Σόιμπλε που ήθελε να μας πετάξει έξω από την ευρωζώνη; Εγώ σηκώθηκα και πήγα τόσες φορές στις Βρυξέλες και άνοιξα την επικοινωνία για να αποκτήσουμε συμμάχους».

Μιλώντας σχετικά με την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ να οικειοποιηθούν την μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου, σημείωσε:  «Ήταν κρεσέντο υποκρισίας και θράσους. Όταν προσπαθείς να διεμβολίσεις την παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου, όταν προσπαθείς να ολοκληρώσεις αυτό που ξεκίνησε το ‘89 μαζί με τη ΝΔ, όταν ξεπλένεις τις ευθύνες της ΝΔ, θέλει θράσος για να αναφέρεσαι σε αυτό. Λίγη ταπεινότητα δεν βλαφτεί. Καλώ τους προοδευτικούς πολίτες να εμπιστευτούν το Κίνημα Αλλαγής. Η λογική μπορεί να επιστρέψει σε αυτή τη χώρα με τη ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής. Δεν χρειάζεται την επόμενη ημέρα των εκλογών να έχουμε μία ανεξέλεγκτη κυριαρχία της ΝΔ, που θα έρθει να αμφισβητήσει εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις, ούτε να έχουμε απέναντι έναν ισχυρό λαϊκιστικό αντιπολιτευτικό πόλο, το ΣΥΡΙΖΑ με τον Ρουβίκωνα παρά πόδα. Είναι κρίσιμη ψήφος. Το δίλλημα είναι ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες».