Η βράβευση του ως MVP του NBA την Τρίτη απασχόλησε χθες όλη την Ελλάδα και ήταν πάρα πολλοί αυτοί που πόσταραν κάτι στα social media για τον Έλληνα αθλητή. 

Σε αυτό το πνεύμα λοιπόν θέλησε και η Κατερίνα Νοτοπούλου να σχολιάσει τη βράβευση του Αντετοκούνμπο αλλά και να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία, η οποία το 2015 είχε καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια και χθες «πανηγύριζε» για το κατόρθωμα του Γιάννη.

Έγραψε λοιπόν στο Instagram την Τρίτη: «Σήμερα που ο Γιάννης Αντετοκούμπο, παιδί μεταναστών που γεννήθηκε στην Ελλάδα, ανεβαίνει στην κορυφή και «γράφει» Ιστορία, για τον κ. Μητσοτάκη είναι ένας «θαυμάσιος άνθρωπος, που δεν ξεχνά από που ξεκίνησε»…το 2015, στο Νομοσχέδιο όμως που έδινε την Ελληνική Ιθαγένεια σε παιδιά όπως ο Γιάννης, ο κ. Μητσοτάκης, έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο, κατάψηφίζοντας το. Η υποκρισία στο…μεγαλείο της!». Το πρόβλημα ωστόσο, ήταν η φωτογραφία που συνόδευε την ανάρτησή της, στην οποία εικονιζόταν ο Αντετοκούνμπο με τη φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς και με αυτή της εθνικής Ελλάδας και συνοδεύεται από τη φράση «Greek to the core» («Έλληνας μέχρι το μεδούλι») και το «Ήσουν πάντα ένας από εμάς».

Αυτή η επιλογή της κυρίας Νοτοπούλου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων κυρίως γιατί «οικειοποιείται την εικόνα του Γιάννη για προεκλογικούς λόγους» αλλά και γιατί χρησιμοποίησε τη φωτογραφία του χωρίς την άδειά του.

Τελικά, μετά από σχεδόν 16 ώρες η Κατερίνα Νοτοπούλου κατέβασε την ανάρτηση.