Πρόκειται για τον Βασίλη Ξυπολυτά, υποψήφιο στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας, που δήλωσε στους Αταίριαστους στον ΣΚΑΙ, ότι σε περίπτωση που θα εκλεγεί, θα δείξει με αυτό τον τρόπο τη διάθεσή του για προσφορά.

«Τα αυτοκίνητα τα βουλευτικά είναι πολύ χρήσιμα για τους βουλευτές επαρχίας. Για τους βουλευτές Αττικής έχουμε όλοι αυτοκίνητο, δε χρειαζόμαστε. Όταν λοιπόν θέλουμε να ξεκινήσουμε να δείξουμε και να αποδείξουμε την διάθεσή μας να αλλάξουμε κάτι σε αυτή τη χώρα, ιδίως εμείς οι νέοι που μπαίνουμε στην πολιτική, πρέπει να μιλάμε με απτά παραδείγματα», δήλωσε ο κ. Ξυπολυτάς.

Ο υποψήφιος βουλευτής δήλωσε ότι κατεβαίνει στην πολιτική με βασικό στόχο την προσφορά και συμπλήρωσε ότι δεν σκοπεύει να βιοποριστεί μέσα από το αξίωμα. 

«Δεν χρειάζονται όλοι οι ασθενείς ασθενοφόρα για να γυρίσουν πίσω στο σπίτι τους. Ξέρετε τι σημαίνει να περιμένεις 18 ώρες το ασθενοφόρο για να πάρεις εξιτήριο;» είπε ο κ. Ξυπολυτάς. 

Στη συνέχεια, επικαλέστηκε την εμπειρία του στον τομέα της αυτοδιοίκησης, καθώς και τη θητεία του ως εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ επί δύο κυβερνήσεων, για να υπογραμμίσει πως ξέρει από πρώτο χέρι τα προβλήματα και τις ελλείψεις που παρατηρούνται σε ιατρικό υλικό και προμήθειες, στα νοσοκομεία των βορείων προαστίων.