Ο πρόεδρος της ΝΔ που ξεκίνησε την τριήμερη επίσκεψη του στην Θράκη και την Μακεδονία, από το Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου, είχε την ευκαιρία να επιθεωρήσει τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, τα οποία τον ενημέρωσαν για το έργο που επιτελούν στην περιοχή.

Ο κύριος Μητσοτάκης, ξεναγήθηκε στο φυλάκιο και ενημερώθηκε από τον διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού, Χαράλαμπο Λαλούση, και αφού συνομίλησε με το στρατιωτικό προσωπικό, επισκέφθηκε και τους δύο φρουρούς που βρίσκονται πάνω στη συνοριακή γραμμή.

«Να σας συγχαρώ και να επιβεβαιώσω το απόλυτο αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων. Και ιδίως σε αυτή την εξαιρετικά σημαντική πολιτική συγκυρία, είναι σημαντικό να στέλνουμε στην απέναντι πλευρά ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης, επιθυμίας καλής γειτονίας, που πάντα όμως θα στηρίζονται στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου Και στο σεβασμό των απαράβατων κανόνων καλής γειτονίας», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Θέλω με την ευκαιρία αυτή να συγχαρώ όλα τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν στα σύνορα μας, το μόνιμο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και τους στρατιώτες μας οι οποίοι έρχονται και υπηρετούν εδώ την στρατιωτική τους θητεία, σε αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό για τα εθνικά συμφέροντα σημείο».

Από την πλευρά του ο αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, διοικητής του Δ´ Σώματος Στρατού είπε στον κ. Μητσοτάκη: «θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι είμαστε όλοι περήφανοι από μένα το διοικητή του Δ σώματος στρατού μέχρι το τελευταίο στρατιώτη, που υπηρετούμε σε αυτή την ακριτική περιοχή, Στην Θράκη. Το Δ σώμα στρατού, είναι το χειρότερο σώμα στρατού που διαθέτουμε, Εκπέμπει πάντα ένα ισχυρό μήνυμα αποτροπής. Η εκπαίδευση μας, η συντήρηση μας, η καθημερινή μας δραστηριότητα το βεβαιώνει αυτό, είμαστε δίπλα στους κατοίκους. Εδώ ξέρετε είμαστε στρατευμένοι. Ο στρατός εδώ και οι κάτοικοι είμαστε ένα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε συγχαρητήρια «για το έργο σας εδώ στην τοπική κοινωνία, και θέλω να σας εξάρω και για το συνολικό κοινωνικό σας έργο. Πέραν από την κύρια αποστολή σας, έχετε απόλυτο δίκιο να λέτε ότι είστε απόλυτα ταυτισμένοι με την τοπική κοινωνία και πάντα αρωγή όταν η τοπική κοινωνία σας έχει ανάγκη».

Ο κ. Λαλούσης ανέφερε πως «όταν βλέπουμε την αξία αυτού που κάνουμε, να είμαστε δίπλα στον κάθε κάτοικο, διευρύνουμε αυτό το μήνυμα εμπιστοσύνης, αξιοπιστίας, αποτροπής, να είναι σίγουροι ότι το Δ Σώμα Στρατού θα επιτελέσει την αποστολή του, και το ειρηνικο του έργο, και την υπαρξιακή του αποστόλη, γιατί είμαστε έτοιμοι, και το κάνουμε υπερήφανοι και το κάνουμε και με χαμόγελο».

«Γι’ αυτό δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία, και γι’ αυτό και επιμένω ότι πρέπει πάντα να εκπέμπουμε ως χώρα ένα μήνυμα σιγουριάς και αυτοπεποίθησης. Μας κάνετε όλες και όλοι να αισθανόμαστε εξαιρετικά ασφαλείς, γι’ αυτό θέλω και προσωπικά να σας συγχαρώ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Τα στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων έδωσαν δώρο στον Κυριάκο Μητσοτάκη τη σημαία που κυμάτιζε το τελευταίο εξάμηνο στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στα σύνορα με την Τουρκία.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας έκανε στάση και στο τελωνείο των Καστανιών, όπου συνομίλησε με το προσωπικό και στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγής–Επεξεργασίας-Εμπορίας Σκόρδου στη Νέα Βύσσα.

Το σημερινό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θράκη περιλαμβάνει ακόμη, περιοδεία στην Ορεστιάδα, στο Διδυμότειχο, στο Σουφλί και στην Αλεξανδρούπολη, ενώ το βράδυ θα βρεθεί στην Καβάλα για τις εορταστικές εκδηλώσεις των πολιούχων της πόλης, Πέτρου και Παύλου.