Να «μην πάνε στον Βαρουφάκη» κάλεσε τους απογοητευμένους από τον ΣΥΡΙΖΑ ψηφοφόρους, ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. Παράλληλα τους κάλεσε να μην πάνε «ούτε σε άλλα τέτοια κόμματα μιας χρήσης, που έπαιξαν τον ρόλο απόσπασης ψήφων από τον ριζοσπαστισμό και από μια διάθεση έκφρασης λαϊκών δυνάμεων και μέσα από το ΚΚΕ». 

Αναφερόμενος στην πορεία προς τις κάλπες, είπε ότι επιχειρείται να στηθεί σκηνικό πόλωσης, ενώ «ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει και τόση σημασία η διαφορά μονάδων μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ». «Αυτό τον ρόλο παίζει ο Βαρουφάκης, λειτουργεί ως ανάχωμα προς το ΚΚΕ, είναι επικίνδυνη συστημική δύναμη και λόγω της πορείας του και λόγω των σημερινών του απόψεων για το Κυπριακό, τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις κυβερνητικές συνεργασίες, όπου "βλέπει" και συνεργασία με την ΝΔ».

Κάλεσε όσους νέους σκέπτονται να ψηφίσουν «ένα τέτοιο κόμμα μιας χρήσης», να «απομακρυνθούν τώρα, όσο είναι καιρός, γιατί αύριο θα το μετανιώσουν και να ενισχύσουν το ΚΚΕ». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «αν το ΚΚΕ είχε π.χ. 15% ούτε τα μνημόνια δεν θα μπορούσαν να περάσουν, ενώ ομοίως δεν θα μπορούσαν να περάσουν αντιλαϊκά μέτρα ούτε οι προηγούμενες, ούτε η αυριανή αν θελήσει να περάσει τέτοια μέτρα».

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι ένα ενισχυμένο ΚΚΕ «την επόμενη μέρα έχει καταρχήν έτοιμες προτάσεις νόμου για σειρά προβλημάτων που αφορούν τα λαϊκά στρώματα και τον εργαζόμενο λαό που ματώνει όλα αυτά τα χρόνια. Άρα θα ασκεί πίεση σε μια κυβέρνηση που θα βαδίζει σε μια εποχή με όλα τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους σε ισχύ και θα έχει και νέες δεσμεύσεις που έχουν δρομολογηθεί». «Θα μπορούμε να αποτρέπουμε τέτοια μέτρα και βεβαίως θα μπορούμε να αναπτύξουμε τους αγώνες γιατί η παρουσία των οργανωμένων δυνάμεων, των μαζικών φορέων του λαϊκού κινήματος και έξω από τη βουλή έχει σημασία να ασκεί πίεση προς τους υπουργούς και την κυβέρνηση για να μπορεί να παίρνει μέτρα έστω στοιχειώδους ανακούφισης των εργαζομένων» πρόσθεσε ο Δ. Κουτσούμπας εξηγώντας τι σημαίνει για τον λαό και τους εργαζόμενους η ενίσχυση του ΚΚΕ.

«Και βεβαίως θα σημάνει το άνοιγμα ενός δρόμου, έτσι ώστε αύριο να γίνει δυνατό να υπάρξει μια πραγματική λαϊκή διακυβέρνηση» κατέληξε στην συνέντευξή του ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.