«Το έθνος μας μεγαλουργεί πάντα μόνο όταν είναι ενωμένο και έχει συγκεκριμένους στόχους τους οποίους υπηρετεί με αποφασιστικότητα και προσήλωση», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στην Καβάλα, όπου συμμετείχε στις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις για την 106η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής και τη μνήμη του πολιούχου της, Αποστόλου Παύλου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τη λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αποστόλου Παύλου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του που βρίσκεται στην Καβάλα.

«Σε μια εβδομάδα από τώρα», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, «έχουμε εθνικές εκλογές και εύχομαι και ελπίζω να ανατείλει μια νέα, μια φωτεινή μέρα για την Ελλάδα μας. Με όλο το έθνος ενωμένο, να μπορέσουμε να οδηγήσουμε και πάλι την Ελλάδα μας σε σπουδαίες στιγμές».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έφθασε το απόγευμα στην Καβάλα όπου αρχικά παρακολούθησε τον μέγα πανηγυρικό εσπερινό στον καθεδρικό ναό του Αποστόλου Παύλου. Στην είσοδο του ναού τον υποδέχθηκε η δήμαρχος της πόλης Δήμητρα Τσανάκα, ο τοπικός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Στη συνέχεια, συμμετείχε μαζί με όλες τις τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου στη λιτάνευση της εικόνας του πολιούχου και έτυχε θερμής υποδοχής από τον συγκεντρωμένο κόσμο. Ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, καλωσόρισε και προσφώνησε τον κ. Μητσοτάκη και λίγο πριν από το τέλος της ακολουθίας, του επέδωσε το ασημένιο μετάλλιο του Αποστόλου Παύλου.

Αύριο το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την πόλη των Σερρών, όπου θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 106η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης.