Ιδιαίτερα τα χρόνια της κρίσης, όταν και οι ελληνικές παραγωγές μειώθηκαν στο ελάχιστο, πολλοί ηθοποιοί στράφηκαν προς την πολιτική σκηνή του τόπου, μεταξύ άλλων και για τον βιοπορισμό τους. 

Το Reader.gr παρουσιάζει τα ελληνικά σήριαλ με την μεγαλύτερη… συγκέντρωση υποψηφίων αλλά και εκλεγμένων βουλευτών, ευρωβουλευτών, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων. 

Εμείς και Εμείς

Η σειρά των Πάνου Αμαραντίδη και Σπύρου Μεταλληνού, προβλήθηκε στο MEGA μεταξύ 1994 και 1998 και είχε ως επίκεντρο την ζωή μιας παρέας ανθρώπων, που ζουν στην ίδια πολυκατοικία στο Μετς. 

Η σειρά έχει στο «παλμαρέ» της, δυο εκλεγμένες βουλεύτριες. Οι τηλεοπτικές ξαδέρφες Μαρία Κανελλοπούλου και Ελένη Γερασιμίδου, εξελέγησαν η πρώτη με τον ΣΥΡΙΖΑ, η δεύτερη με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. 

Κάτι τρέχει με τους δίπλα

Τρεις υποψηφίους, κανείς εκ των οποίων δεν κατάφερε να εκλεγεί, είχε και το σήριαλ «Κάτι τρέχει με τους δίπλα» που κι αυτό προβάλλονταν από το MEGA. Πρώτος που δοκίμαστε την τύχη του ήταν ο Σταύρος Μερμήγκης ο οποίος υπήρξε υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2006. 

Υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, υπήρξε ο Ρένος Χαραλαμπίδης, χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί, ενώ υποψήφιος βουλευτής του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη είναι ο Κλέων Γρηγοριάδης, ο καυγάς του οποίου με την Μαρία Σαράφογλου λίγο πριν το δημοψήφισμα του ’15 έχει μείνει στην ιστορία.

Ταύρος με Τοξότη

Δύο βασικούς ρόλους είχε το σήριαλ του ΑΝΤ1 «Ταύρος με Τοξότη» και αμφότεροι εκτέθηκαν στη γνώμη του… κοινού στις Ευρωεκλογές και τις Δημοτικές της 26ης Μαΐου. Η μεν Πέγκυ Σταθακοπούλου δεν κατάφερε να εκλεγεί με τη ΝΔ στην Ευρωβουλή, ο δε Γιάννης Βούρος, ο οποίος έχει υπάρξει παλαιότερα και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, εξελέγη δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας.  

Σημάδι του Έρωτα

Το «παράνομο ζευγάρι» της σειράς του Λευτέρη Καπώνη, έχει περάσει από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, Στράτος Τζώρτζογλου και Βάνα Μπάρμπα, βρίσκονταν αμφότεροι στο πάνελ της εκπομπής με τον εμβληματικό καβγά μεταξύ Απόστολου Γκλέτσου και Βάσιας Τριφύλη («δεν χαλάνε οι φιλίες για τα κόμματα, ρε μαλάκα»). 

Η Βάνα Μπάρμπα, συμμετέχει και φέτος στα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής, έχοντας κάνει στο παρελθόν ένα πέρασμα και από εκείνα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, υπήρξε ο Σταύρος Τζώρτζογλου. 

Κρυφά μονοπάτια

Μια ακόμη σειρά του Μανούσου Μανουσάκη, ένας ακόμα «παράνομος» έρωτας, ένας ακόμα ζευγάρι υποψηφίων. Η καθηγήτρια Μαθηματικών της σειράς, Μαίρη Ακριβοπούλου, υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ, είναι (τηλεοπτικό) ζευγάρι με τον Διαμαντή Καραναστάση, υποψήφιο της Πλεύσης Ελευθερίας. Παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος του κόμματος, υπήρξε και ο Ανέστης Βλάχος

Παρά πέντε

Τρείς οι υποψήφιοι και της δημοφιλέστατης σειράς του Γιώργου Καπουτζίδη «στο Παρά Πέντε». Η τηλεοπτική Θεοπούλα, Έφη Παπαθεοδώρου, υπήρξε υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά για το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, υπήρξε υποψήφια και η Αγγελική Λαμπρή. Υποψήφιος με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας, είναι υποψήφιος ο τηλεοπτικός πατέρας του Αργύρη Αγγέλου, Παύλος Ορκόπουλος.

Πάτερ Ημών

Το Πάτερ Ημών θα μείνει για πάντα στις μνήμες μας, κατ’ αρχάς γιατί μας σύστησε την Ελένη Μενεγάκη. Με τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, εξελέγη βουλευτής ο αείμνηστος Κώστας Καρράς, ενώ υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία είναι πλέον και η τηλεοπτική του κόρη, Κορίνα Δαμουλιάνου

Καφέ της Χαράς

Άλλη μια δημοφιλέστατη σειρά του Χάρη Ρώμα και της Άννας Χατζησοφιά, που κεφαλαιοποίησαν αρκετοί από τους ηθοποιούς της. Ο Χάρης Ρώμας ήταν υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος του Γιώργου Πατούλη, ενώ η Άννα Χατζησοφιά βρίσκεται σταθερά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Στα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής θα βρίσκεται η τηλεοπτική δασκάλα του Κολοκοτρωνιτσίου, Σοφία Μουτίδου. Υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, έχει κατά το παρελθόν υπάρξει ο γραμματέας του Δημάρχου, Περικλής Λιανός

Υποψήφιος στις εκλογές του Ιουλίου θα είναι επίσης με την Ένωση Κεντρώων, ο τηλεοπτικός Σταύρακας, Γιάννης Παπαθανάσης. Μοναδική εκλεγμένη βουλευτής από το σήριαλ όμως, παραμένει η Μαρία Κανελλοπούλου, του ΣΥΡΙΖΑ. 

Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή

Η δημοφιλέστατη σειρά του Λευτέρη Καπώνη, είχε πολλά πολλά guest και ως εκ τούτου αρκετόν κόσμο, που βρέθηκε σε ψηφοδέλτια, αλλά και εκλεγμένος. Ο απόλυτος πρωταγωνιστής της σειράς, Αντώνης Καφετζόπουλος, υπήρξε υποψήφιος τόσο με το ΠΑΣΟΚ, όσο και με το Ποτάμι. Δημοτική σύμβουλος Αθήνας, εκλεγμένη με τη Νέα Δημοκρατία, υπήρξε η Μαρία Τζομπανάκη. Υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε και η Νόνη Δούνια, ενώ με το ΜεΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, είναι υποψήφιος ο Κλέων Γρηγοριάδης

Εκλεγμένοι βουλευτές του «Και οι παντρεμμένοι έχουν ψυχή» όμως έχουν υπάρξει μονάχα, ο Παύλος Κοντογιαννίδης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και η Λίλα Καφαντάρη με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Λάμψη

Άλλο ένα σήριαλ με πολλά guest που απλώνονταν στα χρόνια της προβολής του, ήταν φυσικά η Λάμψη. Από το σήριαλ του Νίκου Φώσκολου, υπήρξαν κατά καιρούς υποψήφιοι:

Με τη Νέα Δημοκρατία: Η Λουκία Παπαδάκη, ο Νίκος Απέργης και η Τζοβάνα Φραγκούλη, ενώ εξελέγη βουλευτής ο Γιώργος Βασιλείου

Με το ΠΑΣΟΚ: Ο Γιώργος Ματαράγκας και ο Ανέστης Βλάχος. Εξελέγη βουλευτής η Νόρα Κατσέλη, ενώ η Ελένη Κούρκουλα έγινε ακόμα και υπουργός Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ. 

Υποψήφιος με την Πολιτική Άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά, υπήρξε ο πρωταγωνιστής της σειράς Χρήστος Πολίτης

Βέρα στο δεξί

Με διαφορά η πιο επιτυχημένη σειρά σε επίπεδο εκλογής των πρωταγωνιστών της τουλάχιστον, υπήρξε η Βέρα στο Δεξί. Ο δημιουργός της σειράς, Γιώργος Κυρίτσης εξελέγη βουλευτής με τα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Αριστεράς. 

Τόσο ο Παύλος Κοντογιαννίδης όσο και ο Παύλος Χαϊκάλης εξελέγησαν με τα ψηφοδέλτια των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, με τον τελευταίο μάλιστα να έχει υπάρξει στο παρελθόν υποψήφιος και της Πολιτικής Άνοιξης. 

Βουλευτής του Κομμουνιστικό Κόμματος Ελλάδας, υπήρξε στο παρελθόν ο Κώστας Καζάκος. Πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος αναδείχτηκε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στην Πετρούπολη, ο Κώστας Αρζόγλου. Το σερί των επιτυχημένων υποψηφιοτήτων απειλεί να «σπάσει», ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, υποψήφιος με την Πλεύση Ελευθερίας.