«Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η ψήφος που μετράει. Μέχρι την τελευταία μέρα, μέχρι την τελευταία ώρα δίνουμε τη μάχη να μην χαθεί καμιά ψήφος για το κόμμα μας. Η ψήφος στο ΚΚΕ που χάνεται, λόγω αποχής, στην ουσία ενισχύει τους αντιπάλους του λαού μας. Στις 7 του Ιούλη πάμε και ψηφίζουμε ΚΚΕ. Είναι η ψήφος που μετράει για το λαό. Γιατί την επόμενη μέρα, για το λαό σημασία δεν θα έχει πού θα κάτσει η διαφορά ανάμεσα στον πρώτο και στο δεύτερο, αν θα έχουμε μια κυβέρνηση αυτοδυναμίας, ή συνεργασίας με κάποιο κόμμα συμπλήρωμα, ούτε το αν και πόσα κόμματα μιας χρήσης θα μπουν στη Βουλή» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας. 

«Στις 7 του Ιούλη έχετε να επιλέξετε, ανάμεσα σε τέσσερις μνημονιακούς και δύο φασίστες - ακροδεξιούς και στο ΚΚΕ. Αυτή είναι η ουσία» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, κάλεσε τους πολίτες να δώσουν το μήνυμα ότι «ο λαός μας ότι δεν δίνει συγχωροχάρτι σε ΝΔ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, όπως το έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ», ούτε και να «σκορπίσουν την ψήφο τους» σε άλλα κόμματα.

«Τα σχέδια της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, των άλλων κομμάτων, είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Για αυτό είναι εχθρικό για το λαό και τα παιδιά του» είπε ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε:

«Ποιος λοιπόν θα είναι δίπλα στο λαό, τη νεολαία, απέναντι στη νέα επόμενη κυβέρνηση - που σύμφωνα με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και το νέο συσχετισμό που έχει διαμορφωθεί και δεν φαίνεται δυστυχώς να ανατρέπεται - θα είναι μια κυβέρνηση της ΝΔ;» αναρωτήθηκε ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε:

«Μπορεί, αλήθεια, να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποδείχτηκε το παιδί για όλες, μα για όλες, τις δουλειές; Ψήφισε ένα μνημόνιο μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και εφάρμοσε τρία…. Μπορεί, αλήθεια, απέναντι σε μια νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση να είναι το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ; Μα αυτό, εκτός του ότι έχει συγκυβερνήσει με τη ΝΔ και έχει κριθεί για το αντιλαϊκό του έργο, για το αντιλαϊκό του παρελθόν, σήμερα δηλώνει ξανά έτοιμο να στηρίξει τη ΝΔ, για να κάνει κυβέρνηση».

Ο λαός δεν μπορεί, επίσης, να εμπιστευτεί τα «κόμματα μιας χρήσης, που σπρώχνονται από το σύστημα για να βάλουν τρικλοποδιές, παγίδες στο λαό, όπως το κόμμα του Βαρουφάκη», ή το κόμμα του Βελόπουλου «που τον προορίζουν να παίξει το ρόλο μιας δήθεν πιο 'σοβαρής' Χρυσής Αυγής […] Δεν συζητάμε βέβαια καν για τη ναζιστική εγκληματική ΧΑ, αυτή τη δολοφονική συμμορία, η οποία, αφού γκρεμοτσακίστηκε από την τρίτη θέση, τώρα πρέπει να εξαφανιστεί και από τη Βουλή και από παντού» είπε ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε:

«Δίπλα στο λαό μας, τη νεολαία μας, και από τη σκοπιά των συμφερόντων τους, μπορεί να είναι μόνο το ΚΚΕ. Κι αυτό το ξέρουν, όχι μόνο όσοι μας ψήφισαν στις ευρωεκλογές, δημοτικές και περιφερειακές. Γιατί ξέρουν, ακριβώς, πως τα δύσκολα είναι εδώ και στα δύσκολα ο λαός χρειάζεται ένα δυνατό ΚΚ» είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.