Σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για το zarpanews.gr, στο νομό Χανίων στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 30,3% έναντι 29,4% της ΝΔ, με την μεταξύ τους διαφορά να είναι στις 0,9 μονάδες και στα όρια του στατιστικού λάθους.

Ακολουθεί με 6,1% το ΚΙΝΑΛ, με 3,4% το ΜέΡΑ25, με 3,3% το ΚΚΕ και με ποσοστά κάτω του 3%, η Πλεύση Ελευθερίας, Ελληνική Λύση κλπ.

Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται

Σε ό,τι αφορά στους υποψηφίους βουλευτές, στη Νέα Δημοκρατία, η Ντόρα Μπακογιάννη καταγράφει ισχνό προβάδισμα τόσο στις θετικές όσο και στις αρνητικές γνώμες.

Αναλυτικότερα, το 66,2% των ερωτηθέντων, απαντά πως «σίγουρα/μάλλον» θα την ψήφιζε και το 31% ότι «σίγουρα/μάλλον» δεν θα την ψήφιζε.

Ακολουθεί ο Μανούσος Βολουδάκης σε «απόσταση αναπνοής» με 64,4% θετικές γνώμες και μόλις 26,1% αρνητικές γνώμες, εύρημα που αφήνει ανοιχτή την πρώτη θέση στο νομό Χανίων.

Ο δε Βολουδάκης, παρότι έχει διατελέσει υφυπουργός στην Κυβέρνηση Σαμαρά και είναι γνωστός στους Χανιώτες, φαίνεται ότι την μεγάλη δυναμική του την έχει αποκτήσει το τελευταίο διάστημα.

Στην τρίτη θέση δείχνει να «παγιώνεται» ο Βασίλης Διγαλάκης, με τις θετικές γνώμες στο 33,7% και με ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων της ΝΔ να μην τον γνωρίζει ακόμα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης και Γιώργος Σταθάκης φαίνεται ότι θα παίξουν «ψήφο με ψήφο» για την πρώτη θέση, η οποία πιθανότατα θα είναι και η μοναδική εκλόγιμη για το κυβερνών κόμμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σταθάκης συγκεντρώνει τις λιγότερες αρνητικές γνώμες από τους ερωτηθέντες ενώ ένα μεγάλο ποσοστό, για την ιδιότητά του, απαντά ότι δεν τον γνωρίζει.