Αυτή η τοποθέτηση δεν αποτελεί απλά και μόνο μια προσωπική άποψη του μέχρι πρότινος εκπροσώπου της κυβέρνησης, αλλά αποτελεί μια «διαπίστωση» που προκύπτει από την επαφή με τους ψηφοφόρους, οι οποίοι όπως επισημαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν γνωρίζουν την πλειοψηφία των θετικών έργων που έχει κάνει η κυβέρνηση, όπως δεν γνωρίζουν και την πλειοψηφία των παροχών.

Θεωρούν βασικά πως η κυβέρνηση δεν επικοινώνησε τις θέσεις της κι άφησε τους πολίτες να «χειραγωγούνται» από διάφορα Μέσα τα οποία είχαν εχθρική στάση απέναντι της.

Αυτό μάλιστα εκφράζεται κι ως έναν βαθμό από την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να παραχωρήσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στον οποίο έχει υποβληθεί «εμπάργκο» για τα στελέχη του κόμματος.

Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να δώσει αυτή την συνέντευξη από την στιγμή που δεν θα διεξαχθεί τελικά debate, σημειώνοντας πως θέλει να φτάσει η «αλήθεια» σε όλους τους πολίτες.

Ο επικοινωνιολόγος Μάνος Σιφονιός σχολιάζοντας στο Reader.gr την απόφαση αυτή σημείωσε μεταξύ άλλων πως πρόκειται για μία κίνηση που στόχο έχει να δείξει πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει «τόλμη», μπορεί να μπει «στο στόμα του λύκου» και να επικοινωνήσει τις θέσεις του σε ένα κοινό που μέχρι τώρα ενημερώνεται κυρίως «από το δεξί αυτί».

Είναι δεδομένο πάντως πως ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, είτε δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να είναι πρώτο κόμμα και να σχηματίσει και πάλι κυβέρνηση, είτε όχι, στην Κουμουνδούρου θα υπάρξουν αλλαγές στην επικοινωνία και μια διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά την επαφή με τα ΜΜΕ και συνεπώς με τον κόσμο.