Για την συμπεριφορά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ρωτήθηκε στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, ο πρωθυπουργός.

«Του Πολάκη του πνίγει το δίκιο ο τρόπος με τον οποίο τον εκδηλώνει. Και ορισμένες φορές κρατάει και το πληκτρολόγιο. Εγώ όμως θέλω να κρίνω τους υπουργούς μου από το έργο τους. 

Παραλάβαμε ελλειμματικά νοσοκομεία και με εισιτήριο για τους ασθενείς και έχουμε φτιάξει 120 τοπικές μονάδες υγείας σε όλη την Ελλάδα. Έχουμε κάνει 19.000 προσλήψεις γιατρών». 

«Γιατί δεν τον μαζεύετε;» ήταν η ερώτηση της Σίας Κοσιώνη, με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά « Ο τρόπος με τον οποίο σχολιάζετε τις απαντήσεις μου, μας δίνει επιχειρήματα για την στάση που κρατήσαμε». 

Συνεχίζοντας την απάντησή του, σημείωσε «Γιατί έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά, δεν θα τον μαζέψω για μια λάθος ανάρτηση στο Facebook. Γιατί ο Πολάκης και ο Ξανθός βγάλανε δύσοσμες υποθέσεις στη δημοσιότητα. 

Έχω λοιπόν απέναντι στον Πολάκη απόλυτη εμπιστοσύνη στο έργο του, απόλυτη εκτίμηση αλλά ο τρόπος που χειρίστηκε επικοινωνιακά υποθέσεις, ήταν λάθος. Νομίζω ότι το έχει καταλάβει και έχει σταματήσει τις αναρτήσεις. Είναι άδικο να αναδεικνύονται αυτές οι αναρτήσεις, ενώ έχει έργο».