Το «εμπάργκο» του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΙ, έσπασε έναν χρόνο μετά την επιβολή του και με μια συνέντευξη σχεδόν δυο ωρών, με αρκετό εκνευρισμό, «τζαρτζαρίσματα» μεταξύ δημοσιογράφων και πρωθυπουργού και πληθώρα ερωτήσεων για σειρά θεμάτων, με τον Αλέξη Τσίπρα πάντως να θέλει να αναφερθεί σε… ακόμα περισσότερα. 

Κλείνοντας την πρώτη του παρουσία στον σταθμό του Φαλήρου, έπειτα από έναν χρόνο και ερωτώμενος αν στην περίπτωση ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη απάντησε πως «Δεν έχω να απολογηθώ για κάτι». 

Ο διευθυντής της Καθημερινής, Αλέξης Παπαχελάς, τον ρώτησε για το αν αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί για κάποια από τις παλιότερες υποσχέσεις του, αλλά και για το αν ζητά συγγνώμη για κάτι. Ο πρωθυπουργός σημείωσε «Υπάρχουν διαβεβαιώσεις μου που δημιούργησαν προσδοκίες στον ελληνικό λαό. Έχω αναλάβει την πολιτική ευθύνη και έμπρακτα έχουμε ζητήσει συγγνώμη για πολλά κακώς κείμενα. 

Αυτό που εισπράττω εγώ είναι ότι ένα μέρος του κόσμου δεν είναι θυμωμένο είναι δυσαρεστημένο. Βλέπω δυσαρέσκεια, βλέπω κόπωση, βλέπω όμως από την άλλη πλευρά και μια μεγάλη αγάπη προς το πρόσωπό μου». 

Η πρώτη τοποθέτηση του πρωθυπουργού, δεν χρειάστηκε καν… ερώτηση και ήταν προφανώς, οι λόγοι του εμπάργκο που κράτησε έναν χρόνο. «Περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι» ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα, που θύμισε ελαφρώς την μεγάλη επιτυχία του Γιώργου Αλκαίου. 

Ο πρωθυπουργός δεν δίστασε να βγάλει «στη σέντρα» τους υπουργούς του για την επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας στο Μάτι. Ο Αλέξης Τσίπρας, υπαινίχθηκε πως οι υπουργοί του γνώριζαν για νεκρούς αλλά «πάγωσαν μπροστά στην κάμερα» και ως εκ τούτου δεν τον ενημέρωσαν. 

Ερωτώμενος σχετικά με την συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη, ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τον υπουργό του, μιλώντας για «λάθος επικοινωνιακή διαχείριση, αλλά καταπληκτικό έργο».

Ο πρωθυπουργός εκνευρίστηκε και δεν προσπάθησε να το κρύψει, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τον νέο Ποινικό Κώδικα, ο οποίος σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ «δίνει την δυνατότητα σε πολυισοβίτες όπως της 17Ν να αιτηθούν υφ’ όρον απόλυση». «Είναι πολύ ενοχλητικό αυτό που κάνετε» αποκρίθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατηγόρησε την Σία Κοσιώνη για αναπαραγωγή fake news.