Ο πρωθυπουργός είπε πως άκουσε τον υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και στενό συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη να υποστηρίζει πως «η κυβέρνηση της ΝΔ θα πάρει τα 37 δις ρευστότητας που εμείς έχουμε για τα δημόσια ταμεία και μας δίνουν το δικαίωμα να δανειζόμαστε με χαμηλα επιτόκια και θα μας βοηθήσει να μειώσουμε τα απαιτούμενα πλεονάσματα και θα τα δώσει στις τράπεζες σε μορφή πιστοληπτικής στήριξης. Αυτό σημαίνει πως θα υπογράψει μνημόνιο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να απαντήσει να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει για να γνωρίζει ο λαός ποιο είναι το σχέδιό του», συμπλήρωσε. 
 

Να υπενθυμίσουμε πως σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97,8, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο νότιο τομέα της Β' Αθηνών, Μπάμπης Παπαδημητρίου, ανέφερε πως η ΝΔ σχεδιάζει να δώσει μέρος από το μαξιλάρι ασφαλείας των 37 δισ. στις τράπεζες για «να απαλλαγούν από το βάρος των κόκκινων δανείων». «Ένα μεγάλο κομμάτι από τα κεφάλαια που έχει δεσμεύσει ο πρωθυπουργός σε αυτό το μαξιλάρι, 37 δισ. ευρώ τη στιγμή που η οικονομία διψάει για χρήματα» για να προσθέσει «μεγαλύτερη βλακεία δεν έχει ξαναγίνει και δυστυχώς έγινε με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου. 

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητρίου, στη συνέχεια «θα πάμε σε μια πιστοληπτική γραμμή. Αυτό θα μας δώσει την ευκαιρία να πάρουμε τα χρήματα που μοιράζει ο Ντράγκι και που ευτυχώς αυτό θα συνεχιστεί».

Ειδικότερα, σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν η πιστοληπτική γραμμή συνεπάγεται και νέο πρόγραμμα (μνημόνιο), ο υποψήφιος της ΝΔ στο νότιο τομέα της Β' Αθηνών, το αρνήθηκε.  «Όχι, είναι αυτό που παίρνεις όταν είσαι σε μεταμνημονιακή κατάσταση. Διαλέχτηκε κάτι για την Ελλάδα, που φτιάχτηκε μόνο για εμάς. Το έφτιαξε ο κ. Τσίπρας, επειδή δεν καταλαβαίνει οικονομικά, επειδή δεν νιώθει πως λειτουργεί το σύστημα. Στα οικονομικά ακολουθούσε τη συνταγή του Μνημονίου», κατέληξε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Σοφία Ζαχαράκη: Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο πιστοληπτικής γραμμής, ενώ είπε πως για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, η ΝΔ έχει δικό της σχέδιο, το "σχέδιο δεύτερη ευκαιρία" και τη βελτίωση των 120 δόσεων.

«Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο πιστοληπτικής γραμμής ο Παπαδημητρίου μπορεί να εκφράζει τα σενάρια που υπήρχαν πέρυσι στο δημόσιο διάλογο εμείς είμαστε σαφείς δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο πιστοληπτικής γραμμής στήριξης αλλά ούτε και χρήσης για τα κόκκινα δάνεια. Για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους έχουμε δικό μας σχέδιο το σχέδιο δεύτερη ευκαιρία και 120 δόσεις βελτιωμένες όπως τις έχουμε παρουσιάσει», είπε συγκεκριμένα στην ΕΡΤ η κ. Ζαχαράκη.

Διαβάστε επίσης:

«MasterChef»: Ο Σωτήρης Κοντιζάς πόσταρε το απολυτήριό του κι έγινε... χαμός (pic)

Τηλεθέαση: Χτύπησε κόκκινο ο ΣΚΑΙ με καλεσμένο τον Αλέξη Τσίπρα

Δέκα δημοσιογράφοι... ανακρίνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον ALPHA

Υπόθεση Παπαγεωργίου: Όλοι ένοχοι από το Εφετείο για τη δολοφονία του Μάριου