Ο κ. Σιφονιός αναφέρει ότι -επικοινωνιακά- το μεγαλύτερο κέρδος για τον πρωθυπουργό ήταν ότι πέρασε μήνυμα για την επόμενη ημέρα και ενίσχυσε το προφίλ του ηγέτη.

Όπως είπε, προβαλε εικόνα ηγέτη του χώρου της κεντροαριστεράς για την επόμενη περίοδο, μετά τις εκλογές και ότι παραμένει το «ισχυρό χαρτί» του ΣΥΡΙΖΑ, παρά την παραφιλολογία περί αμφισβήτησης της θέσης του.

«Και μιας που μιλάμε για το ΣΚΑΙ, ο κος Τσιπρας, επέδειξε αντανακλαστικά ...Survivor», σημείωσε ο κ. Σιφονιός.

Ο ίδιος εκτιμά πως ο κ. Τσίπρας κέρδισε τις εντυπώσεις «αλλά μάλλον μόνο τις εντυπώσεις... Μάλλον άργησε να βγει, αν είχε βγει πιο νωρίς, ίσως κέρδιζε και ψήφους πέρα από τις εντυπώσεις, καθόσον έχει παγιωθεί σε μεγάλο βαθμό η απόφαση των ψηφοφόρων. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχει κάποια «κέρδη» απο το χώρο της κεντροαριστεράς στο σώμα των αναποφάσιστων». 

Το δεύτερο σημείο στο οποίο επικεντρώνεται ο κ. Σιφονιός είναι ότι οι «σκληροπυρηνικοί» ψηφοφόροι και των δύο πλευρών βρήκαν στη συνέντευξη αυτή, τα σημεία που δικαιολογούν τις επιλογές τους, κάτι που φαίνεται αν κάποιος δει σήμερα τα σχόλια στα social media.

Ένα τρίτο σημείο το οποίο σχολιάζει είναι ότι ο κ. Τσίπρας φάνηκε προετοιμασμένος και «διαβασμένος», ανεξάρτητα με την ουσία των απαντήσεων που έδωσε, ενώ οι δημοσιογράφοι έκαναν μεν σκληρές ερωτήσεις, στις οποίες πάντως δεν επέμειναν, καθως δεν αντιπαρατέθηκαν με στοιχεία. 

Ο κ. Σιφονιός κατέληξε ότι σε κάθε περίπτωση η συνέντευξη αυτή ήταν ένα βήμα μπροστά στο πολιτικό σκηνικό και ακύρωσε ακαριαία το γνωστό εμπάργκο, με την φιλοξενία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ  στο ΣΚΑΪ από την επόμενη το πρωί.