Μάλιστα υποστήριξε ότι το Κίνημα Αλλαγής «έχει ήδη συμφωνήσει να στηρίξει την επόμενη μέρα για κυβέρνηση τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό και έχει συμφωνήσει με αντάλλαγμα το κούρεμα των θαλασσοδανείων και των δύο κομμάτων που ξεπερνάνε τα 500 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ανίερη συμμαχία στην πλάτη των προοδευτικών πολιτών, στην πλάτη των ίδιων των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ» τόνισε ο κ. Τσίπρας και ζήτησε από τους προοδευτικούς πολίτες να συνταχθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την ανατροπή.

Είπε ότι με μια ψήφο μπροστά, την επομένη των εκλογών, «θα σχηματίσουμε προοδευτική κυβέρνηση, θα εξαναγκάσουμε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να συνταχθούν μαζί μας για να σχηματίσουμε προοδευτική κυβέρνηση».

Το σχέδιο του Μητσοτάκη είναι η πιστοληπτική γραμμή στήριξης

«Σχέδιό τους είναι η πιστοληπτική γραμμή στήριξης δηλαδή αυτό που ήθελε ο κος Στουρνάρας και εμείς καταφέραμε με αγώνα να αποφύγουμε. Πιστοληπτική γραμμή στήριξης σημαίνει αναγκαστικά νέο μνημόνιο. Να λοιπόν ποιο είναι το σχέδιο του κου Μητσοτάκη» τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας από την Πάτρα. Το κύμα μεταρρυθμίσεων που μας κρύβει επιμελώς θα είναι νέες περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα, κοινωνικό κράτος, απολύσεις στο δημόσιο και ασυδοσία στον ιδιωτικό τομέα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ετοιμάζονται να πάρουν τα λεφτά που μαζεύτηκαν με το κόπο και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και να τα δώσουν στις τράπεζες και στους τραπεζίτες» είπε και υπογράμμισε ότι «σε αυτά τα χρήματα δε πρόκειται να σας αφήσουμε να βάλετε χέρι».«Φτάνει πια. Ως εδώ. Πόσα χρόνια ακόμα θα δουλεύουν οι Έλληνες για να ξεπληρώνουν τα σπασμένα των τραπεζών; Πόσα δισ ακόμα να ξοδευτούν στην μαύρη τρύπα που άνοιξαν τα golden boys και οι κομματάρχες των θαλασσοδανείων», είπε.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «την Κυριακή αποφασίζουμε να κρατήσουμε σφιχτά στα δικά μας τα χέρια τη κυριαρχία της πατρίδας μας, που τη κερδίσαμε με τόσους κόπους», γιατί όπως είπε «αν βάλουν χέρι στις θυσίες μας, τότε θα ξαναγυρίσουμε πίσω στα μνημόνια».

«Δεν θα μας συγχωρήσουν ποτέ ότι εμείς καθαρίσαμε τη χώρα από τα δικά τους άπλυτα»

«Μπορούμε να εμπιστευθούμε τη χώρα μας ξανά σε όσους την οδήγησαν στο γκρεμό, μπορούμε να εμπιστευτούμε τα όνειρά μας σε όσους μας τα γκρέμισαν;», είπε απευθυνόμενος στους πολίτες.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η ιστορία της χώρας δεν ξεκίνησε τον Γενάρη του 2015 και πως είχε προηγηθεί καταστροφή με ευθύνη των «πρωθυπουργών της χρεοκοπίας» «και τώρα που εμείς καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία, είναι πάλι εκεί όλοι αυτοί, να μας κουνάνε το δάχτυλο και να μας τη ζητάνε πίσω». Σχολίασε ότι «δεν θα μας συγχωρήσουν ποτέ ότι εμείς καθαρίσαμε τη χώρα από τα δικά τους άπλυτα και πετύχαμε εκεί που επέτυχαν αυτοί, αλλά κυρίως ότι εμείς που το καταφέραμε αυτό δε μεγαλώσαμε στα σαλόνια της εξουσίας, δεν πήγαμε στα δικά τους κολέγια, δεν γεννηθήκαμε πρίγκιπες».

«Η Ελλάδα σήμερα είναι ισχυρότερη από ποτέ»

«Θέλουμε, επίσης, μια Ελλάδα που θα δίνει ασφάλεια και αλληλεγγύη για όλους, με ισχυρό κοινωνικό κράτος και δικαιοσύνη, καλά δημόσια νοσοκομεία και σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, καλά Δημόσια σχολεία και ποιοτικά δημόσια πανεπιστήμια, με ισχυρή κοινωνική αλληλεγγύη που δε θα αφήνει κανένα στο περιθώριο, με ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θέλουμε μια Ελλάδα ισχυρή», «μια Ελλάδα που κανείς δε θα μπορεί να την απειλεί.Και κανένας σήμερα δεν μπορεί να μας απειλήσει, ούτε στο Αιγαίο ούτε στη Κύπρο, γιατί η Ελλάδα σήμερα είναι ισχυρότερη από ποτέ, με πιο ισχυρές συμμαχίες και ερείσματα από ποτέ», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας αλλά και φάρος της φιλίας και της ενότητας των λαών στη Βαλκανική χερσόνησο».

«Σήμερα αντί να παριστάνουν ακόμα τους μακεδονομάχους, κάνουν το Κινέζο»

Μιλώντας για την Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Τσίπρας είπε ότι αυτή η κυβέρνηση τόλμησε με γενναιότητα και πατριωτισμό, «την ώρα που οι υποκριτές της δεξιάς, οι πατριδοκάπηλοι έστηναν μια άθλια εθνική σκευωρία που τούτες τις μέρες αποκαλύπτεται. Αυτοί που είχαν παραδώσει από το 2005 το όνομα, αυτοί που δεν είχαν βάλει κανένα όρο για αλλαγή της Συνταγματικής ονομασίας και δεχόντουσαν το Μακεδονία παντού, μέσα έξω». «Έστησαν ένα απίστευτο γαϊτανάκι υποκρισίας, παριστάνοντας τους Μακεδονομάχους. Δίχασαν τον ελληνικό λαό για να πάρουν μια χούφτα ψήφους. Πότισαν με εθνικιστικό δηλητήριο τη νέα γενιά. Και σήμερα αντί να παριστάνουν ακόμα τους μακεδονομάχους, κάνουν το Κινέζο, δε λένε κουβέντα».

Σημείωσε ότι «εμείς που αποκτήσαμε μια σύμμαχο και φίλη χώρα στα Βόρεια σύνορά μας, δικαιωνόμαστε ήδη από τη ζωή και τη πραγματικότητα, γιατί σήμερα είναι τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη που επιτηρούν τον εναέριο χώρο των γειτόνων μας και όχι τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη».

«Τι είναι αλήθεια πατριωτική στάση; Να λύνεις τα προβλήματα, να κάνεις τη χώρα σου πιο ισχυρή, να αυξάνεις το κύρος και την αξιοπιστία της στο διεθνές στερέωμα, να την προστατεύεις από τις αληθινές απειλές και τους αληθινούς εχθρούς ή να παριστάνεις τον εθνικόφρονα, ενώ όταν κυβερνούσες τα είχες δώσει όλα με δεκάδες επιστολές;», ρώτησε ο πρωθυπουργός.