«Πρώτα θα έκανα τείχος στον Έβρο και ναρκοπέδια στον Έβρο. Δεν με ενδιαφέρει τι λέει η Ευρώπη. Εγώ θα προστατέψω τα σύνορά μου για έναν και μόνο λόγο, γιατί κινδυνεύω από την Τουρκία», δηλώνει ο Βελόπουλος στο Reuters.

Προσπαθώντας να προσεγγίσει χρυσαυγίτες, ο Κυριάκος Βελόπουλος έχει μιλήσει και για επαναφορά της θανατικής ποινής: «για μένα είναι πολύ σημαντικό ο έμπορος των ναρκωτικών ο πραγματικός, ο δουλέμπορος ανθρώπινων ψυχών και παιδιών και ο παιδεραστής να έχουν μία τιμωρία, τον θάνατο».

«Ο Έλληνας βασανίζεται, ο Έλληνας πεινάει και δεν με βοηθάει καμία Γερμανία. Είμαι εκνευρισμένος, είμαι θυμωμένος μαζί τους, γιατί είμαι Ευρωπαίος. Χωρίς εμένα δεν θα υπήρχε Ευρώπη», λέει ο κ. Βελόπουλος.

Ακούγοντας τις δηλώσεις του, άνθρωποι που έχουν δει προσφυγόπουλα να πνίγονται στον ποταμό Έβρο αντιδρούν: «Είναι μια ψυχική αλαζονεία. Η ανθρώπινη ζωή πρώτα και μετά όλα τα άλλα. Ο κάθε άνθρωπος έχει τη ζωή και την αξιοπρέπειά του».

Για τις επιστολές του Ιησού ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν είπε κουβέντα. Οι δημοσιογράφοι του Reuters παρουσίασαν τον υποψήφιο στις εθνικές εκλογές με την Ελληνική Λύση ως έναν παρουσιαστή μερικής απασχόλησης που πουλάει φυσικά συμπληρώματα διατροφής και συνδυάζει ψευδοεπιστήμη, ιστορία και εθνικισμό.