Η αγαπημένη γωνιά του πρωθυπουργού στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου είναι δίπλα από το παράθυρο. «Πολλές φορές νιώθω την ανάγκη να σταθώ εδώ και να ανοίξω το παράθυρο και απλά να κοιτάω έξω», είπε ο κ. Τσίπρας ενώ ερωτηθείς αν καμιά φορά θέλει να... πηδήξει από το παράθυρο είπε χαμογελώντας: «Και να πηδήξω δεν θα πάθω τίποτα είναι πολύ χαμηλό»!

Στη συνέχεια έδειξε τις δύο άσπρες πολυθρόνες του γραφείου όπου, όπως είπε, έχουν καθίσει «ο Ομπάμα, ο Πούτιν, ο Ολάντ, ο Μακρόν, η Μέρκελ». «Κάτσε κι εσύ» είπε ο κ. Τσίπρας αστειευόμενος στον κ. Σρόιτερ, που ωστόσο αρνήθηκε!

Τη μεγαλύτερη εντύπωση έκανε στον Αλέξη Τσίπρα ο Μπαράκ Ομπάμα, τον οποίο χαρακτήρισε ιδιαίτερα χαρισματικό. Απέφυγε ωστόσο να αποκαλύψει ποιον θα ήθελε να πετάξει από το παράθυρο λέγοντας πάντως ότι δεν είναι και λίγοι αυτοί για τους οποίους θα ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο.

Σε ερώτηση για το αν έχει κοιμηθεί ποτέ στο Μαξίμου, απάντησε πως κανέναν βράδυ δεν έχει κοιμηθεί εκεί αλλά όταν θέλει να ξεκουραστεί ξαπλώνει στον καναπέ.

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε στον δημοσιογράφο διάφορα αντικείμενα και δώρα, όπως μια μικρή μπάλα μπάσκετ (που δε θυμόταν ποιος του τη χάρισε), ένα τασάκι με τον Τσε Γκεβάρα και μια πένα που του δώρισε ο Μεντβέντεφ. Έπειτα ο πρωθυπουργός έδειξε στον Σρόιτερ μια ξύλινη προτομή ενός Ινδιάνου, δώρο του προέδρου της Βολιβίας Εβο Μοράλες, για το οποίο ο δημοσιογράφος σχολίασε: «ε δεν το λες και πολύ ωραίο»! Με τον κ. Τσίπρα να απαντά «ε δεν είναι κι άσχημο»!