«Η ΝΔ πρέπει και μπορεί να έχει πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή», υπογραμμίζει μιλωντας στο Reader.gr, στο φινάλε της προεκλογικής περιόδου, ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και εκ των στενότερων συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Επισημαίνει την ανάγκη για καθαρή εντολή στον πρόεδρο της ΝΔ, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός. Περιγράφει τις πρώτες ενέργειες μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης της ΝΔ, ενώ εκτιμά ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ήταν μια πρόσκαιρη επικράτηση του λαϊκισμού και προσθέτει ότι η διαχείριση της ήττας του κυβερνώντος κόμματος είναι δουλειά του κ. Τσίπρα και μόνο. Απαντά, τέλος, για τις νάρκες που καλείται να παραλάβει μια κυβέρνηση της ΝΔ, τονίζει την ανάγκη να μείνουν εκτός Βουλής τόσο η Χρυσή Αυγή όσο και το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, ενώ κάνει και έναν απολογισμό, εξηγώντας ποια ήταν τα καίρια σημεία στην πορεία αυτών των χρόνων που επέτρεψαν στη ΝΔ το να φλερτάρει με το να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία στην κάλπη της Κυριακής. 

Είμαστε στο παρα πέντε της κάλπης και για πολλούς θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι η ΝΔ θα είναι η νικήτρια των εκλογών. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν θεωρείτε τίποτα δεδομένο, αλλά ο ρεαλιστικός στόχος πλέον είναι η αυτοδυναμία; Είναι εφικτή;  

Δύο μέρες πριν τις εκλογές δεν θα ήθελα να κάνω καμία πρόβλεψη. Είμαι όμως αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της κάλπης.Η ΝΔ  πρέπει και μπορεί να  έχει πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή. Οι πολίτες έδειξαν στις 26 Μαΐου ότι θέλουν πολιτική αλλαγή. Η μάχη της Κυριακής είναι μια νέα μάχη, για να έχουμε μια Ελλάδα φωτεινή με περισσότερες δουλειές και ασφάλεια. Αυτό είναι το διακύβευμα και γι’αυτό πρέπει όλοι οι πολίτες να πάνε να ψηφίσουν.

Και τους ζητάμε να  δώσουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη μια καθαρή εντολή. Η ύπαρξη πλειοψηφίας στην Βουλή είναι προϋπόθεση σταθερότητας και  αποτελεσματικών  λύσεων για να προχωρήσει γρήγορα η Ελλάδα μπροστά. Έτσι θα μπορέσει ο αυριανός πρωθυπουργός να υλοποιήσει τη Συμφωνία Αλήθειας που έχει συνάψει με όλο περισσότερες Ελληνίδες και όλο περισσότερους Έλληνες τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια.

Υπάρχει ενδεχόμενο εφησυχασμού, λόγω της προοιωνιζόμενης νίκης;

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως εφησυχασμός στις τάξεις της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όλα τα στελέχη αλλά και κάθε μέλος της παράταξης οργώνουν και θα οργώνουν την Ελλάδα μέχρι την Κυριακή το βράδυ για να πείσουν και τον πιο δύσπιστο Έλληνα να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα του και να δώσει θετική ψήφο σε ένα σχέδιο που θα κάνει τη ζωή του καλύτερη. Την Κυριακή η ελπίδα γίνεται πραγματικότητα 

Δεν λειτουργεί το μοντέλο των κυβερνητικών συνεργασιών εν τέλει;

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αποδοκιμάζουν πια την λογική των ίσων αποστάσεων. Γι’ αυτό και είμαστε αισιόδοξοι ότι την Κυριακή θα δώσουν στη ΝΔ καθαρή εντολή για Αυτοδύναμη Ελλάδα. Σε αυτες τις εκλογες δεν διατύπωσε κανεις με σαφήνεια ότι θέλει να μπει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας. Η ΝΔ θα επιδιώκει διαρκώς τις συγκλίσεις και τη διαμόρφωση κλίματος συνεργασίας και συναινέσεων 

Ποιες θα είναι οι προτεραιότητες μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης ΝΔ;

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θέλουν περισσότερες και καλύτερες δουλειές, λιγότερους φόρους, ασφάλεια στις γειτονιές. Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα ηνία της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκπόνησε ένα συγκεκριμένο ρεαλιστικό  σχέδιο που απαντά ακριβώς σε αυτές τις ανάγκες όλων των Ελλήνων. 

Πρώτη πράξη της επόμενης κυβέρνησης, λοιπόν, θα είναι το φορολογικό νομοσχέδιο που θα προβλέπει μεγάλες μειώσεις φόρων.  Η μείωση φόρων υπηρετεί τον κεντρικό μας στόχο, να φέρουμε δηλαδή ισχυρή ανάπτυξη με ιδιωτικές επενδύσεις, για να δημιουργηθούν νέες, ποιοτικές δουλειές. Η πρώτη επένδυση που θα απαγκιστρώσουμε άμεσα από τα υπολείμματα ιδεοληψιών του παρελθόντος, είναι η εμβληματική επένδυση του Ελληνικού, που θα φέρει πάνω από 50.000 θέσεις εργασίας. 

Κορυφαία μας προτεραιότητα, τέλος, είναι να αποκαταστήσουμε το αίσθημα της ασφάλειας σε κάθε γειτονιά αστικού κέντρου, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό. άβατα ανομίας δεν θα γίνουν ανεκτά.

Κάνοντας μια ευρύτερη παρατήρηση, θεωρείτε ότι βιώνουμε το τέλος των κομμάτων διαμαρτυρίας; Ή ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μετεξελιχθεί σε μια πιο «παραμετρική» πολιτική δύναμη και να μείνει για αρκετά χρόνια;

Όπως αποδείχθηκε το βράδυ των ευρωεκλογών, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ήταν μια πρόσκαιρη επικράτηση του λαϊκισμού. Τα ψεύτικα διλήμματα που έθεσε ο κ. Τσίπρας το 2015, όπως μνημόνιο – αντιμνημόνιο, παλιό – νέο, διεφθαρμένο – ηθικό δεν υπάρχουν πια.

Επειδή ακριβώς ο κος. Τσίπρας στήριξε όλη την πολιτική του ύπαρξη σε πήλινα πόδια, αποδοκιμάστηκε ήδη πολύ έντονα από τον ελληνικό λαό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά την Κυριακή θετική ψήφο για να υλοποιήσει το πρόγραμμα του για μια καλύτερη ζωή. Σίγουρα δεν τον αφορά, όπως και την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, η διαχείριση της ήττας του Αλέξη Τσίπρα. Είναι αποκλειστικά δικό του πρόβλημα.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να αποχωρεί αφήνοντας πίσω του εκκρεμότητες ή και «νάρκες». Τρανό παράδειγμα η κατάσταση της ΔΕΗ. Σας ανησυχεί η κατάσταση που μπορεί να κληθείτε να παραλάβετε; Και πώς θα αφοπλίσετε τις όποιες νάρκες; 

Πρόκειται για μια καταστροφή άνευ προηγουμένου. Μια υγιής επιχείρηση οδηγήθηκε με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, των επιλογών της και των ιδεοληψιών της, στα πρόθυρα της κατάρρευσης.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει έτοιμο σχέδιο επιθετικής εξυγίανσης της ΔΕΗ, της μεγαλύτερης  επιχείρησης που θα διασωθεί. Όμως θα αναζητηθούν ευθύνες από όσους την οδήγησαν σε αυτά τα χάλια. Ζημιώνοντας το Δημόσιο και το δημόσιο συμφέρον. Αν θυμάστε, αυτοί που πολεμούσαν το σχέδιο της ΝΔ κατόρθωσαν μέσα σε τέσσερα χρόνια να την καταστήσουν σχεδόν «ανύπαρκτη».

Και όπως είπατε, η ΔΕΗ αποτελεί το πιο τρανό παράδειγμα. Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει καλά ότι είναι πρωθυπουργός σε αποδρομή. Γι’αυτό, προσπάθησε συστηματικά να «τινάξει την μπάνκα στον αέρα» τους τελευταίους μήνες.  Η ΝΔ παρακολουθεί πολύ στενά όλες τις απόπειρες εκτροχιασμού στις οποίες επιδόθηκε ο κ. Τσίπρας. Έχει έτοιμο ένα απολύτως κοστολογημένο σχέδιο που θα κάνει πράξη τις μειώσεις φόρων χωρίς να επιβαρύνει τη δημοσιονομική πορεία της χώρας.

Ο πρωθυπουργός είπε για τη ΝΔ ότι έχει ένα πρόγραμμα που «μυρίζει ανθρώπινο αίμα» και σας κατηγορεί ότι για να εφαρμόσετε όσα λέτε θα απαιτηθούν νέα μέτρα που δεν λέτε. Έχετε, όντως, δώσει υποσχέσεις που δεν είναι υλοποιήσιμες; Γιατί, το ξέρετε κι εσείς, η ανάπτυξη της τάξης του 4% δεν θα έρθει αυτόματα…

Είναι νομίζω τουλάχιστον προκλητικό να μας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ για «κρυφή ατζέντα».  Το κόμμα που πρόγραμμα του ήταν το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και τελικά εφάρμοσε το πιο σκληρό μνημόνιο. Αλλά τα αντιπαρέρχομαι όλα αυτά, διότι οι Έλληνες τα έκριναν ήδη πολύ αυστηρά στις 26 Μαΐου.  Τώρα μιλάμε για το μέλλον, για την καλύτερη ζώη που εγγυάται για όλους τους Έλληνες το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γι’ αυτό ψηφίζουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες την Κυριακή.

Ζητάμε από τους συμπολίτες μας να δώσουν στην ΝΔ τη δύναμη που χρειάζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Κυριακή για να μπορεί να μιλάει με την δύναμη και την σιγουριά του μεγαλύτερου ίσως εκλογικού ποσοστού που έχει πάρει πολιτικό κόμμα στην ΕΕ τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια της κρίσης.  Μόνον έτσι η Ελλάδα θα ανακτήσει την χαμένη της αξιοπιστία στην Ευρώπη. Διότι οι Ευρωπαίοι ξέρουν πολύ καλά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει την γλώσσα της αλήθειας και εντός και εκτός Ελλάδος. Και ξέρουν επίσης πολύ καλά ότι μόνο το πρόγραμμα εμπροσθοβαρών μειώσεων φόρων και εισφορών θα φέρει γρήγορα ισχυρή ανάπτυξη.

Σας ανησυχεί αυτός ο «διαγκωνισμός» που έχει στηθεί στα δεξιά της ΝΔ μεταξύ Ελληνικής Λύσης και Χρυσής Αυγής; Διότι, αν και τα δύο κόμματα μπουν στη Βουλή, τότε οι αριθμητικές ισορροπίες για την αυτοδυναμία ίσως γίνουν πιο οριακές…

Είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από σταθερότητα, από μία ισχυρή κυβέρνηση για να προχωρήσει γρήγορα μπροστά. Δεν έχει νόημα καμία ψηφος σε ακραίες δυναμεις που είναι σε αποδρομή Και είμαστε αισιόδοξοι ότι η εντολή που θα λάβουμε θα είναι καθαρή.

Βέβαια, αρκετό χρόνο χάσαμε, αρκετή ζημία πληρώσαμε με την ανευθυνότητα και το λαϊκισμό. Επομένως κάθε ψήφος μετράει. Και έχει μεγάλη σημασία δύο κόμματα, η Xρυσή Αυγή και το κόμμα του κυρίου Βελόπουλου να μην εκπροσωπηθούν στη νέα Βουλή. Οι πολίτες που τους ψήφισαν στις ευρωεκλογές, θα πρέπει να το ξανασκεφτούν. Τώρα δεν υπάρχει χώρος για ψήφους διαμαρτυρίας ή για ανεύθυνες επιλογές. Η Νέα Δημοκρατία είναι η πατριωτική επιλογή που φέρνει αποτελέσματα. Και σε αυτές τις εκλογές ,είναι η μόνη λύση που οδηγεί σε αληθινή ελπίδα.

Κλείνω ζητώντας σας έναν σύντομο απολογισμό: ήσασταν παρών από τις πρώτες μέρες της υποψηφιοτητας του κ. Μητσοτάκη για την ηγεσία της ΝΔ Αν κερδίσει τις εκλογές την Κυριακή, ποιο θα είναι αυτό το στοιχείο της στρατηγικής που θα έχει καταφέρει να κάνει τη ΝΔ ξανά πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία;

Από το καλοκαίρι του 2015 ο κ. Τσίπρας στόχευε σε μια διαρκή συναίνεση- υποταγή των πολιτικών του αντιπάλων. Του γκρέμισε το όνειρο πολύ έγκαιρα ο Κ. Μητσοτάκης ζητώντας εκλογές, πολιτική αλλαγή, δημιουργώντας ένα κύμα στην  κοινωνία : «φύγετε», «Ως Εδώ!». Όταν απομονώθηκε στην Ελλάδα, αποφάσισε να στηριχθεί απολύτως από το εξωτερικό, κάνοντας οτιδήποτε, ακόμη και ενάντια στα εθνικά μας συμφέροντα, όπως η απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών. Τρομοκρατημένος απ΄ τη λαϊκή αντίδραση, πέταξε τόνους λάσπης στους αντιπάλους του με τη σκευωρία της Novartis. Και πάλι η αποφασιστική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη τον αποδιοργάνωσε. 

Αυτές ήταν  οι  πιο κρίσιμες αποφάσεις του Προέδρου της, συσπείρωσαν τη ΝΔ που έγινε πόλος έλξης για όλους τους πολίτες που, ανεξάρτητα  από τις προηγούμενες επιλογές τους, ήθελαν  να τελειώνουν με το λαϊκισμό και τη δημαγωγία.

Και τώρα, αφού ο ελληνικός λαός άφησε οριστικά πίσω του τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαλέγεται και προχωρα με τις Ελληνίδες και τους Έλληνες απαλλαγμένος από το διχασμό και την τοξικότητα. Έχοντας ενώσει την παράταξη, προχωρώντας την ανανέωση και τη διεύρυνση της, δεσμεύεται για  ένα καλύτερο μέλλον. Με δουλειές και ασφάλεια. Ένα μέλλον που εδράζεται στην ρεαλιστική ελπίδα. Και τους καλεί να γράψουν μαζί την πρώτη σελίδα μιας καλύτερης ζωής στις 7 Ιουλίου!