Στο κοινό exit poll των καναλιών για τις εθνικές εκλογές της προσεχούς Κυριακής θα συμμετάσχει, εν τέλει και η ΕΡΤ, όπως αποφάσισε η διοίκηση της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης

Η ΕΡΤ είχε απορρίψει την ιδέα της κοινής συμμετοχής στο exit poll στις ευρωεκλογές και είχε διενεργήσει δική της έρευνα, σε συνεργασία με την εταιρεία Kappa Research και τον εκλογικό αναλυτή Ηλία Νικολακόπουλο, η οποία, όμως, έπεσε έξω, μιας και έδωσε μέση τιμή της διαφοράς 5 μονάδες στις 19:00, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να διορθώσει προς τα πάνω συν τω χρόνω. 

Έτσι, προκειμένου να μην υπάρξουν άλλα απρόοπτα, η ΕΡΤ αποδέχθηκε να συμμετάσχει στο κοινό exit poll και να μοιραστεί το κόστος της διενέργειάς τους μαζί με όλους τους ιδιωτικούς σταθμούς, δηλαδή τον ALPHA, τον ΑΝΤ1, το OPEN, τον ΣΚΑΪ και το STAR. Αν μη τι άλλο, ρόλο για το γεγονός αυτό πρέπει να παίζει και το ότι ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την εγκυρότητα των μετρήσεων, στέλνοντας sms στον πρόεδρο του ΣΕΔΕΑ και διευθύνοντα σύμβουλο της MRB, Δημήτρη Μαύρο, με το οποίο του ζητούσε συγγνώμη. 

Κατά τις πληροφορίες, οι δημοσκόποι θα συγκεντρωθούν μετά τις 17:00, προκειμένου να επεξεργαστούν το τελευταίο κύμα του exit poll και να καταλήξουν στις πρώτες εκτιμήσεις τους. Στη συνέχεια, θα τρέξει η δεύτερη σύσκεψη, ώστε ως τις 20:00 να έχει δοθεί η τελική εκτίμηση των εταιρειών μέτρησης, ενώ μετά τις 21:00 αναμένεται και η Singular Logic που θα δώσει την πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, όπως έγινε και στις ευρωεκλογές.