Οι Ευρωεκλογές του Μαΐου αποδείχθηκε πως ήταν το πρώτο… πιάτο στις πολιτικές εξελίξεις για τη φετινή χρονιά, αφού τα αποτελέσματά της δρομολόγησαν άμεσα τις βουλευτικές Εκλογές 2019.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσέφυγε στις κάλπες έπειτα από τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις 26 Μαΐου και πλέον οι εκτιμήσεις αναφορικά με την επόμενη ημέρα, τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου, όσο και στο κοινοβούλιο, όπου αλλάζουν κόμματα και συσχετισμοί, δίνουν και παίρνουν.

Βάσει της εκλογικής νίκης της παράταξης του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και των δημοσκοπήσεων, διαμορφώνεται μια καθαρή εικόνα, στον βαθμό που αυτό είναι δυνατόν, αναφορικά με την κάλπη των βουλευτικών Εκλογών 2019 στο στοίχημα. Έτσι οι εταιρίες προβλέπουν εκ νέου νίκη της Νέας Δημοκρατίας, με «ερωτηματικά» μόνο όσον αφορά το ποσοστό της και αν αυτό θα είναι πάνω ή κάτω από το 37,5%.

Η διαφορά είναι μάλλον σημαντική, αφού ανάλογα και με τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή, θα κριθεί και η αυτοδυναμία ή όχι του κόμματος.

Τι λένε οι αποδόσεις για τις Εκλογές (21+)

Από την πλευρά του το κυβερνών κόμμα προσπαθεί να συσπειρωθεί, ώστε να καταγράψει καλύτερες επιδόσεις συγκριτικά με την ευρωκάλπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ «παίζει» περίπου στο 27% και στοιχηματικά, αναφορικά με το συγκεκριμένο ποσοστό, οι Εκλογές 2019 συγκεντρώνουν επίσης σημαντικό μέρος του ενδιαφέροντος του εκλογικού κοινού.

Στα μικρότερα κόμματα, που ακολουθούν με σημαντική διαφορά, το 7,5% δείχνει να είναι το σημείο θραύσης για το Κίνημα Αλλαγής, που φαίνεται να είναι φαβορί για την τρίτη θέση. Οι αποδόσεις  τόσο πάνω, όσο και κάτω από το συγκεκριμένο ποσοστό δείχνουν ισορροπημένες και το βράδυ της Κυριακής αναμένεται να καταγραφούν και να εκτιμηθούν τα αναμενόμενα ή μη αποτελέσματα για τη Φώφη Γεννηματά στις Εκλογές 2019.

Με βάση τις εκτιμήσεις,  το ΚΚΕ θα είναι τέταρτο, αλλά θα προκαλέσει μάλλον έκπληξη, με βάση τις αποδόσεις να πέσει κάτω από το 5,2%. Σε κάθε περίπτωση, αναφορικά με ένα κόμμα που καταγράφει πάντα ένα μίνιμουν επίδοσης στο συγκεκριμένο ποσοστό, υπάρχει ενδιαφέρον για το τελικό πλασάρισμα.

Όσον αφορά τη Χρυσή Αυγή, αυτή δείχνει να «φυλλοροεί», ενώ δέχεται πιέσεις από συγγενείς πολιτικούς χώρους, όπως την Ελληνική Λύση. Στις Εκλογές 2019 ενδιαφέρον δεν έχει μόνο το ποσοστό των δυο κομμάτων, που βρίσκονται οριακά εντός ή εκτός Βουλής, όσο και η διαφορά τους, με τη Χρυσή Αυγή να έχει προβάδισμα να επικρατήσει απέναντι στο κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλο.

Αντίστοιχα τα φώτα τραβάει πάνω του και ο Γιάνης Βαρουφάκης, που με τη δική του «ΜεΡΑ25» επιθυμεί ένα καλύτερο αποτέλεσμα στις Εκλογές 2019, συγκριτικά με τις Ευρωεκλογές, όπου για ελάχιστα έχασε τη θέση στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο. Αυτό φαίνεται πως είναι και το πιθανότερο, αφού οι εκτιμήσεις αφορούν περισσότερο αν θα ξεπεράσει το 3,8%, προσεγγίζοντας το 4%.

Τέλος, μιας και πρόκειται για το κυβερνών κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνιά να δει τις επιδόσεις του στους νομούς της Ελλάδας μεμονωμένα, αφού στις Ευρωεκλογές ηττήθηκε συντριπτικά. Οι πιθανότητες ξεκινούν από το ενδεχόμενο να μην αναδειχθεί νικητής σε κανέναν,  ενώ χαμηλότερες είναι οι αποδόσεις για νίκες σε 2,3 ή 4 νομούς στον ακριβή αριθμό. Επίσης ενδιαφέρον έχει και η κατηγορία με το over 2,5 και under 3,5.

Οι ώρες κυλούν αντίστροφα ως την Κυριακή και ειδικά ως το βράδυ της, που θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τους νικητές και τους χαμένους της διαδικασίας.

21+ ετών /ΚΕΘΕΑ: 2109215776/Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC/ Η συχνή συμμετοχή στα παίγνια εκθέτει τους συμμετέχοντες στον κίνδυνο εθισμού και απώλειας περιουσίας