Στην έρευνα, ζητήθηκε η θετική γνώμη των ψηφοφόρων για τους νέους υποψηφίους του κόμματος που ψηφίζουν. Έτσι στην Νέα Δημοκρατία με 73% θετικές γνώμες, προηγείται η Νίκη Κεραμέως, υποψήφια στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας. 

Ακολουθεί ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, υποψήφιος στο Νότιο Τομέα της Αθήνας, με 66%, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, υποψήφιος στην Α’ Αθήνας με 57%, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης υποψήφιος στο Ρέθυμνο 43% και ο Χρίστος Δήμας, υποψήφιος Κορινθίας με 37% 

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη θέση βρίσκεται η υπουργός Εργασίας και υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου με 83%, ενώ ακολουθεί ο υποψήφιος στην Α’ Αθήνας, Νάσος Ηλιόπουλος με 74%. Με 73% ακολουθεί ο άλλοτε κυβερνητικός εκπρόσωπος και επίσης υποψήφιος στην Α’ Αθήνας, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο Κώστας Ζαχαριάδης, υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας είναι ο 4ος νέος δημοφιλέστερος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την πεντάδα κλείνει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια στην Α’ Αθήνας, Ράνια Σβίγκου. 
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, πως η Κατερίνα Νοτοπούλου υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης για τις εκλογές της 7ης Ιούλη, βρίσκεται εκτός της πρώτης πεντάδας δημοφιλίας μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.